Shopping

Tryckavlastande madrasser

En god natts sömn är grundförutsättningen för att vi ska fungera bra som människor. Oavsett om dagen varit stressig eller lugn så behöver kroppen vila. Vissa läser på olika forum och annat att man kan bli effektivare om man sover få timmar på natten men sen tar igen det med små mikropauser under dagen och små siestas. Det är inte sant tyvärr. Även om man snabbt kan räkna ut att vi sover bort cirka en tredjedel av våra liv så är det den bästa investeringen av tid du kan göra. Att människor fungerar dåligt utan sömn är väl dokumenterat. Faktum är att det även använts som tortyrredskap, man har fått fångar att erkänna brott de inte har begått genom att hålla dem vakna dagar i sträck och sedan erbjuda dem lite sömn.

Vad som är en bra madrass är olika beroende på vem som ska sova i den. Zomna säljer madrasser i olika storlekar och tjocklekar med diverse tillbehör så som kuddfodral och bäddmadrasser. Zomnas grundare är från början certifierad massageterapeut och därför erbjuder vi även behandlingar för de som lider av olika typer av rygg och nackbesvär. I femton år har https://www.zomna.se/ funnits så vi är ett företag med gedigen erfarenhet inom vår bransch.

NASA-teknologi bakom tryckavlastande madrass

Att madrassen är tryckavlastande innebär att den formar sig efter din vikt och hur du rör dig. Vissa behöver och vill ha en hård madrass medan andra vill ha en som böjer sig lätt för dina rörelser. Zomnas madrasser kan konstrueras till att ge olika trycklägen i olika zoner i sängen för att den ska anpassas efter dig och din vikt. Med så kallat formgjutet ”memory-skum” ger det dig en känsla av tyngdlöshet.

Våra madrasser innehåller även den så kallade PCM-teknologin. Det står för Phase Change Material och togs fram av NASA för att astronauternas rymddräkter skulle klara de oerhörda temperaturskillnaderna som de utsattes för. Nu är givetvis inte din säng lika hårt utsatt men likväl ändras din kroppstemperatur och ibland vaknar du av att du fryser, ibland av att du svettas. PCM fungerar mycket enkelt förklarat med att madrassens textil absorberar överskottsvärme eller avger värme beroende på hur förhållandena ser ut.