Vinkelslip

DEWALT 20V MAX XR Vinkelslip

DeWalts 20V Max XR sladdlösa vinkelslip kan vara den ultimata uppgraderingen för proffs och gör-det-självare som tar sina verktyg på allvar. Den här sladdlösa modellen använder sig av märkets 20-volts Max XR-linje och dess borstlösa motor snurrar 4,5-tums skivor upp till 9 000 varv per minut.

Vår erfarenhet av den här DeWalt 20V Max XR-modellen var precis som vi förväntade oss: stor bärbarhet och verkligt enastående kraft. Den gjorde ett kort arbete med att skära och slipa, utan att en sladd kom i vägen. Både greppet och handtaget har tjockt gummi, vilket håller vibrationer och trötthet till ett minimum. Och säkerhetsfunktionerna är verkligen ett plus: Den elektroniska bromsen stoppade skivan inom 2 sekunder (andra modeller kan ta upp till 10 sekunder), och bara vetskapen om att det finns en kickbackbroms ingav förtroende.

Den här borstlösa lilla sladdlösa vinkelslipen kräver inget byte av borstar och ger en längre motorlivslängd. DEWALTs sladdlösa vinkelslip erbjuder en hög skyddsnivå. Dess brytning stoppar hjulet på 2 sekunder eller mindre. Kickback Break kopplar in maximal kraft för att stoppa hjulet vid klämning, stopp eller uppbindning för att minska kickback. Slipmaskinen stängs också av i dessa fall för att ytterligare skydda användaren. Batteri och laddare säljs separat.

DeWalts 20V Max XR Produktspecifikationer

Skivstorlek: 4,5 tum
RPMs: 9,000
Strömkälla: 20-volts litiumjonbatteri

Fördelar med DeWalts 20V Max XR

Säkerheten omfattar tvåstegsavtryckare, elektronisk broms och bromskloss mot återstötning
Utmärkt ergonomi och anti-vibration
Mycket kraft

Nackdelar med DeWalts 20V Max XR

Ganska dyr – men det är ett uppgraderingsalternativ.

DeWalt 20V Max borstlös oscillerande multiverktyg med borstlösa borstar gör stora framsteg i PTR:s betygsättning

Vi väntade i månader i stor förväntan på att få testa DeWalt 20V Max XR Brushless Brushless Cordless Oscillating Multi-Tool av ett par skäl. För det första visste vi att det var en uppgradering jämfört med den tidigare borstlösa modellen. För det andra för att så många av er lät oss veta hur mycket bättre den är!

DeWalt 20V Max XR Fördelar

Går från en hastighet till tre hastigheter
Bekväm handtagsdesign
Flera greppalternativ för att koppla in avtryckaren
Snabbt och enkelt byte av tillbehör
Djupguide ingår
Utmärkt värde

DeWalt 20V Max XR Nackdelar

Vissa tillbehör kräver den medföljande universella adaptern för att kunna användas. DeWalt 20V Max XR Borstlös sladdlös oscillerande multiverktyg med sladdlösa borstningar – prestanda

När vi började göra våra första snitt, två saker eftersom klart. Till att börja med verkade verktyget vara genuint snabbare än den senaste borstlösa modellen och helt klart en stor uppgradering från den första borststyrda modellen. Det var en liten överraskning med tanke på att DeWalt DCS356 har samma hastighet på 20 000 OPM och 3,2° båge som 355:an. DeWalt marknadsför inte ett specifikt vibrationsdämpande system, men det verkade vara förbättrat för våra händer.

Underskärning av en dörrkarm för installation av kakelplattor.
Gipsskärmutning för en elbox
Avlägsnande av trim genom att slå ut fem spikar.
12 tum avlägsning av fogmassa
Slipning av 6 tum av 2 x 4 furu.

När dammet lagt sig avslutade DeWalt banan på 1 minut och 27 sekunder. För att sätta det i ett sammanhang är det en tredjeplats totalt sett efter Feins sladdlösa Supercut på första plats (1:24) och Flex 24V multiverktyg på andra plats (1:26).

Det var kombinationen av tillbehörsändringar, design och prestanda som gav DeWalt en så hög placering. Bytena i klämform går verkligen snabbt. Det är inte riktigt lika snabbt som Starlock, men det är väldigt nära. Den enda nackdelen är när dina tillbehör inte har ett bakre uttag och du måste använda den medföljande universaladaptern för att installera dem.

Den fysiska utformningen hjälpte också till. Eftersom vi var tvungna att ändra vinklar för att skära från olika håll, gjorde formen, storleken och vikten den mycket manövrerbar.

Sedan har vi skär- och sliphastigheterna. Trots att andra modeller har större oscillationsvinklar kunde DeWalts borstlösa motor hålla hastigheten hög och arbeta snabbare.
DeWalt 20V Max XR Borstlös trådlös oscillerande multiverktyg utan borstborstning – konstruktionsanmärkningar

Tre hastigheter

En av de uppenbara förändringarna från 355 är att DeWalt DCS356 har tre hastighetsinställningar istället för bara en. Istället för att gå vägen med en variabel hastighetsratt på sidan finns det en valbrytare på foten.

Lock-Off, Lock-On

Många sladdlösa verktyg har en lock-on- eller lock-off-knapp och DeWalt kombinerar faktiskt de två. Tryck på knappen från antingen höger eller vänster med avtryckaren nedåt och den låser avtryckaren på. Om du trycker på den från endera sidan när avtryckaren är avstängd låses den bort.

Storlek och vikt

De fysiska måtten på det här sladdlösa oscillerande multiverktyget från DeWalt är desamma som den tidigare modellen och Atomic-versionen. Den är 11,2 tum från framsida till baksida och väger 2,3 pund bar. Med ett 2,0 Ah-batteri ökar den vikten till mycket hanterbara 3,0 pund.
Snabbväxlingstillbehör Ändringar

Som vi nämnde tidigare är DeWalts tillbehörsbyten riktigt snabba. Quick-Change-systemet använder en ganska kraftig fjäder för att trycka ner bladklämman och hålla tillbehören på plats. Du trycker upp den med två fingrar för att exponera gränssnittet och ställa in bladet på plats innan du släpper klämman för att hålla fast det.

Det kräver tillbehör som är utskurna på baksidan för att fungera. Om du har sådana som är helt slutna medföljer DeWalt en universaladapter för att få dem att fungera. Du förlorar dock systemets snabbhet och bekvämlighet med den.
Ytterligare funktioner

Borstlös motor
Djupmätare medföljer (bra för att skära under dörrkarmar!)
Dubbel grepp med variabel hastighet för avtryckare som möjliggör flera olika grepppunkter.
LED-ljus monterat på framsidan