Shopping

Mc-kläder

Mc-kläder är en väldigt viktig aspekt när det kommer till mc-körning eftersom kläderna faktiskt ska skydda föraren och eventuella passagerare, och inte bara vara snygga. Men visste du det här om mc-kläder?

4 snabba om mc-kläder

  • Mc-kläder tillverkas traditionellt sett av skinn, vilket både ger en klassisk mc-look, men också skyddar bra om du mot förmodan skulle ta en kurva för brant eller välta hojen av annat skäl.
  • Idag finns också textilier med invävt kevlar, som skyddar på samma nivå som skinn. Med textila mc-kläder har du fördelen att t.ex. kunna få en regntät jacka som samtidigt ger ett gott skydd.
  • Dagens mc-kläder görs ofta med mycket tanke på mc-förarens särskilda behov, så du kan förvänta dig smarta fickor, ventilationsmöjligheter och dessutom kan jackan ofta kopplas ihop med byxan, vilket ger extra skydd på vägen.
  • Utöver mc-stället är förstås både händer och fötter utsatta punkter som behöver skydd. Se därför till att du kompletterar dina mc-kläder med handskar och stövlar som håller dina extremiteter säkra. Och förstås behövs det ingen extra poängtering om att hjälm med visir ALLTID ska bäras?!

Därför ska du välja rätt mc-kläder

Med rätt kläder kommer din mc-tur att bli en bättre upplevelse. Så enkelt är det. Så fråga dig själv hur och när du kör mest, använder du din hoj för att pendla och behöver skydd för alla väder, eller åker du ut under sommaren när det oftare är fint väder. Vill du ha den klassiska knutte-looken eller tycker du att det är viktigare att kläderna är lätta och smidiga. Fundera över dessa frågor, och kolla sedan utbudet.

Så hittar du dina mc-kläder

När du har bestämt dig för vilka egenskaper som är viktigast för just dig är det bara att ge sig ut på jakt efter mc-kläder i rätt stil och storlek. Tänk på att prova noga så att ditt mc-ställ sitter skönt, för om du ska köra många timmar på hoj vill du inte att kläderna ska strama eller kännas olustiga på något annat sätt. Testa därför att koppla ihop jacka och byxa, samt böja och sträcka dig i alla tänkbara vinklar innan du bestämmer dig. Var heller inte rädd för att prova ett ställ som inte känns alldeles “i din stil”. Kanske hittar du den bästa komforten där du minst trodde det!