Vinkelslip

Makita XAG04Z 18-Volt 5-tums vinkelslip

Makita XAG04Z 18-Volt 5-tums borstlös sladdlös vinkelslip med borstlös borste är verkligen värd att kolla in för alla som är på marknaden för en ny sladdlös vinkelslip. Den här slipmaskinen har en topphastighet på 8 500 varv per minut tack vare den borstlösa motorn och 18-volts litiumjonbatteriet. Makita XAG04Z kan hantera 4,5- och 5-tums skivor.

Vi tyckte att Makita XAG04Z var utmärkt att arbeta med. Även om den inte kan skryta med den högsta topphastigheten, gjorde den automatiska hastighetsjusteringen att den kunde hålla hastigheten under tuffa snitt och slipningar. Vi märkte väldigt lite vibrationer tack vare det övergjutna gummigreppet och handtaget, och låsningsbrytaren visade sig vara ett stort plus. De enda nackdelar vi ser: Att montera det tvådelade handskyddet var lite besvärligt, och det skulle vara trevligt om verktyget kom med ett batteri och en laddare.

Makita XAG04Z Produktspecifikationer

Skivstorlek: 5 tum
RPMs: 8,500
Strömkälla: 18-volts litiumjonbatteri

Fördelar med Makita XAG04Z

Justerar automatiskt inställningar för hastighet och vridmoment
Långsam start hindrar verktyget från att hoppa
Låsning av strömbrytare
Mycket liten märkbar vibration

Nackdelar med Makita XAG04Z

Inget batteri eller laddare ingår
Skyddet är lite klurigt

Makita XAG04Z

Makita levererar slipprestanda utan sladd med 18V LXT® Lithium-Ion Brushless 4-1/2″ / 5″ Cut-Off/Angle Grinder (endast verktyg, batteri och laddare säljs separat). Den drivs av en Makita borstlös motor för längre drifttid, ökad effekt och hastighet och längre livslängd på verktyget. För de mest krävande applikationerna justerar Makitas exklusiva Automatic Speed Change™ Technology automatiskt hastighet och vridmoment under drift för optimal prestanda. XAG04Z är idealisk för att slipa, skära och slipa ett brett utbud av material, inklusive kakel, betong, rör, ledningar med mera.

Den är en del av Makitas expanderande 18V Lithium-Ion-system, världens största sladdlösa verktygssystem som drivs av 18V Lithium-Ion slidbatterier. Makita 18V Lithium-Ion-batterier har de snabbaste laddningstiderna i sina kategorier, så att de ägnar mer tid åt arbete och mindre tid åt att stå på laddaren.

För förbättrad verktygsprestanda och förlängd batteritid har Makita skapat Star Protection Computer Controls™. Star Protection är en kommunikationsteknik som gör att det Star Protection-utrustade verktyget och batteriet kan utbyta data i realtid och övervaka förhållandena under användning för att skydda mot överbelastning, överladdning och överhettning. För ökad mångsidighet kan verktyget också drivas av Makita 18V LXT®- och Compact Lithium-Ion-batterier med stjärnsymbolen på batteriet som indikerar Star Protection inuti.

Makita XAG04Z Funktioner

Automatic Speed Change™-tekniken justerar hastighet och vridmoment under drift för optimal prestanda.
Active Feedback-sensing Technology (AFT®) stänger av motorn om hjulets rotation plötsligt tvingas stanna.
Den borstlösa BL™-motorn eliminerar kolborstar, vilket gör att BL™-motorn kan köras svalare och effektivare för längre livslängd.
Den effektiva borstlösa BL™-motorn är elektroniskt styrd för att optimera batteriets energianvändning för upp till 50 % längre körtid per laddning.
Den elektroniskt styrda BL™ borstlösa motorn använder energin effektivt för att anpassa vridmoment och varvtal till applikationens föränderliga krav.
Kompakt och ergonomisk design med en längd på endast 14-1/4″.
Väger endast 5,6 lbs. med batteri (batteri ingår inte) för minskad trötthet hos operatören.
Gummibaserat mjukt grepp ger ökad komfort på jobbet
Skjutbrytare med låsning för att underlätta för operatören.
3-stegs L.E.D.-mätare visar batteriets laddningsnivå.
Mjukstart dämpar startreaktionen för smidig start och längre livslängd på växlarna.
Spiralformade koniska kugghjul för mjukare rotationer och effektivare energiöverföring.
Anti-startskydd konstruerat för att förhindra att motorn startar när batteriet sätts in med strömbrytaren låst på.
Effektiv intern kylning är konstruerad för optimal prestanda.
Intagskåpor med trådnät är konstruerade för att förhindra att skräp kommer in i motorn.
Utrustad med Star Protection Computer Controls™ för att skydda mot överbelastning, överladdning och överhettning.
Rapid Optimum Charger kommunicerar med batteriets inbyggda chip under hela laddningsprocessen för att optimera batteriets livslängd genom att aktivt styra ström, spänning och temperatur (batteri och laddare säljs separat).
Rapid Optimum Charger har en inbyggd fläkt som kyler batteriet för snabbare och effektivare laddning (batteri och laddare säljs separat).
Makita-teknik ger kategorin ledande laddningstid så att batteriet tillbringar mer tid i arbete och mindre tid på laddaren (batteri och laddare säljs separat).
Kompatibel med Makita 18V litiumjonbatterier med en stjärnsymbol (batteriet säljs separat).
Extreme Protection Technology (XPT™) är konstruerad för förbättrad damm- och vattentålighet för användning under tuffa förhållanden.