Vinkelslip

DEWALT DWE402 Vinkelslip

Produkten DEWALT Vinkelslip DWE402. Tunga projekt som produktionssvetsning och skärning kräver en slipmaskin som kan hålla måttet, och DeWalts DWE402 klarar av jobbet. Den här kraftiga maskinen har en 11 ampere-motor och snurrar 4,5-tums slip- och skärskivor med hastigheter på upp till 11 000 varv per minut.

Vi tyckte att DWE402 var den perfekta vinkelslipmaskinen för vårt arbete, även om alla inte behöver dess kraft och höghastighetsfunktioner. Den skar igenom vinkeljärn snabbare än någon annan slipmaskin, och den gjorde processen kort med våra stora, klumpiga svetsar av amatörkvalitet (även om det definitivt är ett verktyg för proffs, och knappen för att öka hastigheten på handtagets bas hjälpte mycket). På minussidan fick varken DWE402:s vibrationsreglering eller grepp mycket uppmärksamhet på ritbordet.

DEWALT Vinkelslip DWE402 Produktspecifikationer

Skivstorlek: 4,5 tum
RPMs: Upp till 11 000 varv per minut
Strömkälla: Sladdansluten

Fördelar med DEWALT Vinkelslip DWE402

Pro-grade kapacitet
Mycket snabb och kraftfull
Motor med hög strömstyrka för tungt arbete

Nackdelar med DEWALT Vinkelslip DWE402

Inte mycket vibrationskontroll

Recensioner av DEWALT DWE402 vinkelslip

DeWALT är ett välkänt amerikanskt företag som är känt för att tillverka el- och handverktyg, verktygstillbehör och utomhusutrustning av god kvalitet. DeWALT DWE 402 är ett av deras framstående verktyg som har lyckats uppnå kundnöjdhet med sin prestanda.

Det är en av de bästa vinkelslipmaskinerna på marknaden. Det är en vinkelslip som drivs elektriskt via en sladd och innehåller en 11 ampere motor. Med denna motor kan slipmaskinen ge dig en 11 000 RPM hjulspinnning och även en stabil prestanda. i den här artikeln kommer vi att göra en dewalt dwe402 recension.

Vinkelslipen DeWALT DWE402 är en standardutrustning i metalltillverkningsverkstäder där metall byggs upp genom skärande, böjande och monterande processer, på byggarbetsplatser, maskinverkstäder samt vid räddningsinsatser i nödsituationer.

När du väljer en vinkelslip bör du ta hänsyn till skivstorlek och motoreffekt. Dessa faktorer kommer att säkerställa att du får den bästa arbetsplatskomforten och tillfredsställelse i fråga om prestanda. DeWALT-slipmaskinen använder en 4,5-tums skiva med en 11 ampere motor som ger den hög prestanda.

DeWALT DWE402 4,5 tums 11amp Paddle Switch Vinkelslipmaskin har nästa generations 11amp AC/DC 11 000 RPM motor och en vikt på 6,2 pund, vilket ger den det bästa förhållandet mellan effekt och vikt (1,80HP).

DeWALT DWE402 har följande egenskaper

System för dammutkast

Har du någonsin varit orolig för att din slipmaskin ska fungera dåligt på grund av att överflödigt skräp kommer in i verktyget? DeWALT DWE402 slipmaskin är utrustad med ett system för dammutkast. Systemet ökar slipmaskinens hållbarhet samtidigt som det skyddar den interna mekanismen genom att det kastar ut damm och skräppartiklar som kommer in i enheten genom luftintagsventilerna.

Detta säkerställer att damm inte kommer att störa slipmaskinens prestanda. Dessutom hjälper utskjutningssystemet dig att upprätthålla ett snyggt arbetsutrymme.

One-Touch Guard

One-touch guard i DeWALT DWE402 gör att du kan rotera slipmaskinen 360 grader med en enkel rörelse vilket ger den en otrolig flexibilitet. Det innebär också att det är riktigt enkelt att placera slipmaskinen och eliminerar behovet av att justera skyddets placering på DeWALT-slipmaskinen.

Snabbt byte av hjul

Har du någonsin använt en slipmaskin vars hjulbytesprocess krävde en hel del verktyg? Den tiden är förbi eftersom DeWALT DWE402-slipmaskinen har ett snabbväxelhjul som gör det möjligt att utföra denna uppgift i farten. Det gör det möjligt att byta hjul utan att nödvändigtvis använda en skiftnyckel eller andra verktyg.

Paddle Switch

Det här är ett låssystem i DeWALT DWE402-vinkelslipen som är utrustad med ett säkerhetslås som förhindrar all oavsiktlig igångsättning. När verktyget är påslaget tillåter låsningen inte att slipmaskinen startar oavsiktligt. Detta bidrar till säkerheten för både dig och slipmaskinen eftersom oavsiktlig start kan orsaka skador på din arbetsplats eller allvarliga skador på dig som hanterare.

Överdimensionerade borstar

Detta är ytterligare en funktion hos DeWALT DWE402 som sätter den i rampljuset framför andra slipmaskiner i samma klass. De överdimensionerade borstarna är dubbelt så stora som vanliga borstar som används i slipmaskiner.

Deras storlek garanterar att de håller dubbelt så länge som de i andra konkurrerande modeller. Detta ökar slipmaskinens hållbarhet och ger dig bättre prestanda.
Stor spiralformad konisk kugghjulskugga

En konisk kugghjul är ett kugghjul där axlarna på de två axlarna korsar varandra och kugghjulets tandbärande ytor är koniskt formade. I vinkelslipen DeWALT DWE402 säkerställer den koniska kugghjulet en lång livslängd på överföringen.

Det innebär att du kan använda slipmaskinen under lång tid. Detta ökar också slipmaskinens hållbarhet för att upprätthålla den smidiga prestanda som den erbjuder. Andra framhävda funktioner inkluderar:

Kropp – Plast och metall
Spindelstorlek- 5/8″ till tum, 1400w, Sladdanslutet elverktyg
Mått- 15,6 x 5,9 x 4,8 tum.
Hästkrafter- 1.8HP
Garanti- 3 års prestanda

Bortsett från de huvudfunktioner som nämns ovan har den också andra fördelar som gör att den sticker ut.

  • Den är mycket flexibel, vilket gör den perfekt för både intrikat/delikat arbete och för arbete som kräver mer ansträngning.
  • Kvarnen har en förlängd livslängd som gör att den håller längre än konkurrenterna. De överdimensionerade borstarna plus den stora spiralkoniska kugghjulet bidrar till att förlänga slipmaskinens livslängd.
  • För personer som använder slipmaskiner dagligen är det verkligen viktigt att slipmaskinen är bekväm när man håller i den och använder den. DeWALT DWE402 erbjuder en liten greppyta, men är ändå tillräckligt stor för att du ska kunna hålla den utan att vara rädd för att tappa den, vilket gör den mycket lämplig för längre projekt.
  • Den iögonfallande designen. DeWALT DWE402-slipmaskinen är tillverkad av metall och plastmaterial av högsta kvalitet med blandade färger som matchar allt du letar efter i dina verktyg.
  • Slipmaskinen har förmågan att hålla ett rent arbetsutrymme runt omkring dig och inuti luftventilerna eftersom den har dammutkastningsystemet.
  • DeWALT DWE402 erbjuder dig också värde för dina pengar. Den här slipmaskinen finns till ett överkomligt pris samtidigt som den erbjuder dig en extraordinär prestanda.
  • Även om DeWALT DWE402 är mycket berömd och uppskattad har den några nackdelar som lyfts fram nedan:
  • DeWALT DWE402 är möjligen ganska obekväm för vissa som tycker att den är något skrymmande. Slipmaskinen har en vikt på 6,2 pund, vilket kan vara tungt för vissa.
  • Vinkelslipen DeWALT DWE402 är mer lämplig för mer erfarna användare. Även om det inte nödvändigtvis är en nackdel är den här modellen bättre lämpad för mer erfarna användare.
  • I DeWALT DWE402-satsen ingår inte slipskivor. Du måste köpa dessa separat, vilket är en extra kostnad.