Makita verktyg

Varumärket Makita har funnits i över hundra år. Från en liten början i en reparationsverkstad i Japan är de nu en ledande tillverkare som är känd över hela världen för att producera tillförlitlig utrustning av hög kvalitet. Det finns ett stort utbud av Makita elverktyg, från sladdlösa borrmaskiner till rivningshammare, geringssågar till elutrustning för utomhusbruk. Här hittar du uppgifter om några av de populära verktygen som erbjuds och jag berättar var du hittar de bästa priserna.

Makita har allt som krävs för att tillhandahålla tillförlitlig, högklassig utrustning för industriell borrning, kapning och dammsugning samt sladdlösa elverktyg för husägarens genomsnittliga behov. Alla verktyg testas innan de lämnar fabriken och har ett års garanti.

Populär Makita-utrustning

Sladdlösa elverktyg finns med litiumjonbatterier. Detta är den senaste typen av sladdlös strömförsörjning och Makita hävdar att de har det bästa och mest omfattande sortimentet av professionella litiumjonverktyg som finns på marknaden. I sortimentet ingår rotationshammare, vinkelborrmaskiner, kombisatser och joggingsågar för att bara nämna några.

Makitas kombisats i tre delar har en 1/2-tums borrmaskin, en slagmaskin och en ficklampa som är användbar när du arbetar i trånga hörn. Med en 4-polig motor som ger dubbelt så hög hastighet som den 2-poliga som finns i många borrmaskiner genom att producera energi på 4 ställen och kunna leverera 480 i lbs kan du förvänta dig att borra genom hårt trä utan ansträngning. De variabla hastighetsinställningarna för borrmaskin gör att du kan utföra projekt på metall, plast och trä. En extra fördel med denna kombinationsuppsättning är vikten, den är bara 3,3 lbs.

En rad olika funktioner kan uppnås, inklusive golv, snickeri och lister med hjälp av en sammansatt glidande geringssåg. En som kombinerar kraft och noggrannhet med prestanda kan hittas i Makita LSO714. Denna har en lätt kompakt konstruktion som väger mindre än 30 pund och är därför relativt lätt att flytta runt. Det är möjligt att åstadkomma tvärsnitt med en bredd på upp till 11-3/4 med dess lätt glidande släta system. Det här verktyget har en 10 ampere direktdriven motor & behöver inte det underhåll som en remdriven motor kräver, mjukstarttekniken ger optimal drift.

Den sladdlösa 14,4V 1/4″ slagdatorn med litiumjonbatteri är en kompakt slagdator med 4-polig motor. Den har utformats ergonomiskt, är mångsidig & kompakt. Den drar nytta av en 22 minuters laddning, har höga komfortgrepp och en nyckellös chuck för att göra det bra.

Med så många Makita Power Tools som finns tillgängliga online, se bara till att du köper från en välrenommerad butik för att säkerställa att du får ett äkta autentiskt verktyg & validerar din garanti. Det är mitt favoritsätt att handla, i bekvämligheten av ditt eget hem kan du också hitta de bästa rabatterade priserna.

Populära Makita verktyg

Makita Power Tools är en ledande tillverkare av elverktyg och är känd för sin avancerade och pålitliga utrustning för industriell skärning, borrning, hyvling, dammsugning och andra utrustningsbehov. Varumärket är också en ledande tillverkare av sladdlös utrustning för dem som vill ha mer bärbarhet med sina verktyg.

Mest sålda Makita-utrustning

Varumärket har ett antal storsäljare från sladdlösa verktyg till borrmaskiner och dammsugare. Populära utrustningar är bland annat den sladdlösa slagskruvmejseln med litiumjoner, den sladdlösa borrhammaren med litiumjoner, den uppladdningsbara ficklampan med litiumjoner, den sladdlösa reciproceringssågen och det sladdlösa kombikitet med fyra delar med litiumjoner.

Den sladdlösa slagskruvmejseln med litiumjoner är en kompakt slagskruvmejsel med Makitas inbyggda motor som är konstruerad för mångsidig kraft, ergonomisk design i kompakt storlek och ett Optimum-laddningssystem med energistjärnor. De inbyggda stötdämpande systemen är användbara för att skydda batteriet från stötar och Optimum-laddningssystemet förlänger livslängden på detta elverktyg i upp till fem timmar. Den sladdlösa funktionen bidrar till flexibiliteten hos detta verktyg och gör att användarna kan ta med det överallt i huset.

Den uppladdningsbara ficklampan med litiumjoner är en annan storsäljare från Makita. Den levereras med ett huvud med fyra positioner, har en kompakt design, en xenonljuskälla för maximal ljusstyrka och en livslängd på upp till fem timmar innan den behöver laddas på nytt. Den här ficklampan är perfekt för att utföra handarbete på natten eller inomhus. Med huvudet med fyra positioner kan du placera ficklampan i vilken riktning du vill för ökad lätthet när du arbetar. Enheten levereras också med en rem för enkel transport.

Combo-kitet är också mycket populärt eftersom användarna i princip får två verktyg i ett. Den här enheten innehåller både den sladdlösa slagskruvmejseln och litiumjonhammarborrmaskinen. Den förstnämnda har ett inbyggt LED-ljus, den klassiska Makita-designen fyrapolig motor med maxvridmoment och värmebehandlat stål. Enheten har också en elektronisk broms. Slagborrmaskinen kommer med en fyrpolig motor med maximalt vridmoment och en design med tre hastigheter.

Att köpa Makita elverktyg

Elverktyg finns att köpa på nätet. Makita har en stark närvaro på nätet, men dessa verktyg finns också allmänt tillgängliga i de flesta järnaffärer och varuhus. På Makitas officiella webbplats finns en omfattande lista över elverktyg som kunderna kan välja mellan. När det gäller offline-källor kan Makita-verktyg hittas i de flesta heminrednings- och järnaffärer som Lowe’s och Home Depot. Dessa butiker har en enorm köpkraft när det gäller Makita elverktyg och erbjuder stora rabatter under speciella helgdagar som fars dag och jul.

Makita elverktyg och deras användningsområden

Världen har gått framåt och utvecklats i riktning mot det större goda, som man säger, och därför är det viktigt och relevant att vi följer tidens flöde och därmed till och med rider med på de vågor som följer med tiden. Ett av de potenta verktyg som människan har lyckats utveckla genom åren och använda till sin fördel är tekniken. Detta moderna underverk har spridit sina vingar så långt att det är svårt att ens föreställa sig våra dagliga liv utan teknik? Det genombrott och den typ av uppskattad rapport som vi ser tekniken få är faktiskt helt otroligt. En av de viktigaste sakerna som tekniken säkerligen har förbättrat är användningen av elverktyg, några verktyg som hjälper dig att upprätthålla den dagliga ordningen i det rutinmässiga livet.

Makita är ett japanskt företag som är ansvarigt för att tillverka en av de största flottorna av elverktyg som har använts av mänskligheten. Ända sedan starten har Makita elverktyg varit ett namn att räkna med på området och det är därför som det är ett pålitligt varumärke över hela världen. Det finns ett enormt utbud av elverktyg som tillverkas av företaget och du kan skaffa ett stort antal saker beroende på dina behov av dem och hur du vill att de ska användas hemma hos dig.

Det finns ett enormt utbud av elverktyg som Makita elverktyg erbjuder dig och därför är det bäst att faktiskt prova och testa vad du vill ha för din användning hemma. Det finns grundläggande borrmaskiner, som är mycket populära och som ett hushåll behöver för att fästa spikar på väggarna för att hänga upp dina favoritmålningar och liknande. Makita ansvarar också för att tillhandahålla sågar och ett stort antal borrmaskiner. Deras specialitet ligger i det faktum att dessa borrmaskiner är fullt utrustade med nattarbetsutrustning och snygga redskap som passar för alla slags arbeten som du vill att borren ska utföra åt dig.

Sågar ingår också i deras repertoar eftersom de ibland spelar en viktig roll i ditt hushållsarbete. Det finns också ett brett urval av elektriska cirkelsågar som kan skära igenom hur mycket trä eller metall som helst, och det är därför du vill ha något av starkare kaliber i ditt hem bara för att vara säker på att kunna göra saker och ting i ett enkelt tempo. Dessutom finns det ett antal säkerhetsåtgärder som Makita tillhandahåller sina kunder och ser till att endast vuxna och personer som kan hantera maskinerna utför arbetet och att den inte får tillgång till barn. Så köp Makita elverktyg idag och du kommer att se varför världen litar på endast ledaren, när det gäller riktig kraft!

Sladdlösa Makita elverktyg och litiumjonteknik

Makita Power Tools Corp. har i åratal varit i framkant när det gäller utvecklingen av nya och bättre sladdlösa verktyg och litiumjonbatteritekniken är bara ett av deras senaste bidrag på denna arena. Litiumjonbatterier laddas snabbare, rymmer mycket mer juice och det innebär mer tid att använda ditt sladdlösa verktyg och mindre tid att krångla med det.

Alla litiumjonbatterier är inte likadana

Vad många människor dock är helt omedvetna om är att litiumjonbatterier finns i flera olika typer och kvalitetsnivåer. Detta innebär att de material som används och de tillverkningstekniker som används vid tillverkningen av dem har en inverkan på deras övergripande kvalitet och energilagringskapacitet.

Detta förklarar alltså varför Makitas sladdlösa reciprosåg laddas fyra gånger snabbare och håller en längre laddning än någon annan sladdlös såg av samma typ på marknaden. De litiumjonbatterier som finns i alla Makita elverktyg tillverkas enligt de strängaste riktlinjerna och tillverkas endast av material av högsta kvalitet.

Även de bästa LI-batterierna kan dock få sin livslängd förkortad av dåligt underhåll, och allt börjar med den första laddningen. Alla batterier av den här typen har nämligen ett så kallat ”minne”, så för att försäkra sig om bästa möjliga prestanda är det bäst om de laddas och töms helt och hållet vid varje användningstillfälle.

Korrekt skötsel av batterier i Makita elverktyg

Naturligtvis är detta inte helt praktiskt under vanlig daglig användning, så det rekommenderas att batterier i Makita elverktyg töms helt och hållet och sedan laddas helt igen, varannan till var tredje vecka eller så. Se också till att det inte finns någon lös metall i verktygsfodralet som kommer i kontakt med batteripolerna.

Förvaing av batterierna

Slutligen bör du komma ihåg att om dina sladdlösa verktyg ska förvaras under en längre tid, se till att ladda upp eller ”träna” batterierna i dem med några månaders mellanrum. Det kanske låter dumt, men när batterierna i dina Makita elverktyg väl är uttjänta kan de inte återupplivas.

Nya tekniska framsteg i Makita elverktyg

Makita Power Tools är ett japanskt företag med säte i Japan och har varit verksamt i nästan hundra år. De specialiserar sig på kompakta och prisvärda elektriska och luftdrivna verktyg som är utformade för kommersiell användning, såväl som för hemmet.

Oavsett vad ditt verktygsbehov är

Under årtiondenas lopp har deras sortiment vuxit till att bli ganska omfattande, så oavsett vad dina hantverksbehov är, är chansen stor att de har verktygen som du behöver för att göra ett snabbare och bättre jobb. En annan sak som du kan räkna med är att dina Makita-verktyg har den allra senaste integrerade tekniska utvecklingen.

Nya Makita högtrycksverktyg

De allra senaste tekniska framstegen som har kommit på scenen handlar faktiskt om ny pneumatisk högtrycksteknik. Kompressorer och och spikpistoler som arbetar vid ett mycket högre PSI än vanliga luftdrivna fästverktyg, och de är faktiskt väl värda att ta en närmare titt på.

Slå in spikar jämnt i alla typer av träslag

Högtrycksspikpistoler kan till exempel slå in spikar i mycket hårdare träslag. Till och med pressade konstruerade byggnadsmaterial som limträ, OSB och större LVL:s är inga problem med dessa nya pistoler som körs med upp till 300 PSI lufttryck.

Säker konsekvent jämn spikning varje gång

En annan trevlig sak med den nya högtryckstekniken är att den ger en mycket mer konsekvent spikning på tak, sidospår och skira paneler. Spikens flush-set fungerar på samma sätt, så med dessa pistoler finns det ingen anledning att gå tillbaka för att slå ner spikhuvuden som sticker upp.

Gör små lätta verktyg ännu mindre och lättare

Makitas konstruktörer har också varit upptagna med att hitta på sätt att göra mindre elektriska handverktyg, som slipmaskiner, ännu mindre och lättare. Palm-slipmaskiner, till exempel, är mycket lättare att utföra känsliga, jämna slipuppgifter med när de ligger bättre i handen. Dessa slipmaskiner har också fler funktionsalternativ, till exempel snabbstopp och justerbara dammsugarpåsar.

Ledande i utvecklingen med avancerade batterisystem

Makita Power Tools är nu också branschledande när det gäller utveckling av sladdlösa verktyg som är lättare, kraftfullare och går längre på en batteriladdning. Faktum är att deras sladdlösa sågar nu laddas fyra gånger snabbare och håller sin laddning längre än någon annan reciprosåg på marknaden.