Nyheter

Järnsulfat Biltema

Snabb och enkel gräsgödsel från Biltema

Att uppnå en grön och tät gräsmatta är målet för många trädgårdsägare. Biltema erbjuder en effektiv lösning med sitt järnsulfatbaserade gräsgödsel.

Produkten är utformad för att snabbt tas upp av gräsets rötter, vilket ger en synbart starkare och grönare gräsmatta.

En säck med Biltemas gräsgödsel räcker till en yta på 200–250 kvadratmeter, vilket gör det till ett kostnadseffektivt alternativ för trädgårdsentusiaster.

Viktiga egenskaper hos Biltemas järnsulfatbaserade gräsgödsel

 • Snabb upptagning
  • Formulerad för att vara lättillgänglig för gräsets rötter
  • Förbättrar gräsmattans färg och densitet på kort tid
 • Kostnadseffektivitet
  • En förpackning täcker en stor yta
  • Ger ett långvarigt resultat med mindre produkt
 • Användarvänlighet
  • Enkel att applicera
  • Instruktioner tydligt angivna på förpackningen

Produktinformation för Biltemas Gräsgödsel

Produktnamn Volym Täckningsområde Aktiva ingredienser
Biltemas Gräsgödsel 5 kg 200–250 m² Järnsulfat

Optimal gödslingsrutin för etablerade gräsmattor

Gödsling av en etablerad gräsmatta med Biltemas järnsulfat börjar på våren. Det är viktigt att gräsmattan är något torr men jorden fortfarande fuktig. En rekommenderad mängd är 2,5 kg per 100 kvadratmeter. Om det inte kommer något regn inom ett par dagar efter gödslingen, bör gräsmattan vattnas för att säkerställa att gödseln når ner till rötterna.

I juni är det dags för en andra omgång gödsling med ytterligare 2,5 kg per 100 kvadratmeter. För de som önskar en ännu mörkare grön färg på gräset kan en tredje gödsling om ca 2 kg per 100 kvadratmeter göras i början av augusti.Järnsulfat från Biltema används effektivt för att bekämpa mossa i gräsmattor och förbättra jordens kvalitet.

Gödsling vid nysådd gräsmatta

För att ge en nysådd gräsmatta bästa möjliga start, rekommenderar Biltema en grundgödsling med cirka 4,5 kg per 100 kvadratmeter. Gödseln bör myllas ner i jorden, varefter ytan jämnas ut och gräsfröna sprids. Alternativt kan man vänta med första gödslingen tills gräset har nått en höjd av ungefär 6 cm.

Viktigt att vattna efter gödsling

Oavsett om det gäller gräsmattan eller andra delar av trädgården som rabatter och grönsaksland, är det viktigt att vattna efter gödsling. Biltema rekommenderar en mängd av ca 2 kg per 100 kvadratmeter för dessa områden. Vattning säkerställer att gödseln aktiveras och kan börja verka på växterna.

Säkerhet först – Varning för ögonirritation

Det är viktigt att hantera järnsulfat och andra gödselprodukter på ett säkert sätt. Biltemas gräsgödsel är märkt med H319, vilket innebär att produkten kan orsaka allvarlig ögonirritation. Användare bör därför vidta försiktighetsåtgärder såsom att använda skyddsglasögon och undvika att få produkten i ögonen.

Service och tillgänglighet hos Biltema

Biltema erbjuder en bekväm Köp & Hämta-service där kunder kan beställa produkter online och hämta dem i sitt närmaste varuhus inom bara 2 timmar. Detta gör det enkelt för trädgårdsägare att snabbt få tillgång till det de behöver för att vårda sin gräsmatta.

Prenumerera på Biltemas nyhetsbrev

För den som vill hålla sig uppdaterad om de senaste nyheterna, erbjudandena och information om evenemang hos Biltema, kan man prenumerera på företagets nyhetsbrev. Detta är ett utmärkt sätt att få information om hela Biltemas produktsortiment, inklusive nya tillägg och specialerbjudanden. Läs artikeln om ämnet Staffli Biltema här.

Om Biltema

Med rötterna i Sverige har Biltema sedan 1963 vuxit till en ledande kedja för bilreservdelar, verktyg, och trädgårdsprodukter. Med sitt breda sortiment och fokus på kvalitet och prisvärda produkter, har Biltema blivit ett populärt val för både hobbyanvändare och professionella. Med sitt löfte om hög kvalitet till låga priser, fortsätter Biltema att vara en betrodd partner för tusentals nöjda kunder. Läs mer om Överdrag Utemöbler Biltema här.