Hårborttagning

Sopranolce eller Alexandrit?

Sopranolce eller Alexandrit?

När hårborttagning sker med laser finns flera laserbehandlingar som kan användas. Vilken behandlingsform som är bäst kan avgöras av den klinik som utför behandlingen. En klinik i Stockholm som använder sig av sopranolce samt alexandrit nämner skillnaderna på dessa behandlingar på sin hemsida www.hårborttagninglaserstockholm.se.

Sopranolce

Sopranolce är en laserform som kombinerar tre olika slags lasrar i en och samma behandling. Via lasermunstycket används dessa tre lasrar i kombination vilket skapar en unik funktion och egenskap. Det anses av många vara det bästa sättet att genomföra hårborttagning med laser. Ser man på kostnaden ligger det högre än men alexandrit.

Vad ska man välja?

  • Område på kroppen

För det första avgörs vilken laserbehandling som ska användas av var någonstans på kroppen som behandlingen ska ske. Det går att genomföra hårborttagning med laser över hela kroppen men de olika behandlingsformerna passar för olika kroppsdelar.

  • Personliga förutsättningar

Här spelar hudens egenskaper in samt hårstrånas pigmentering.

  • Priset

Är priset främst avgörande ska alexandrit användas då det är billigare. Men samtidigt sätts priset på två helt olika sätt. Hårborttagning med alexandrit betalas per minut. Man får därmed fråga den klinik som ska anlitas om hur många minuter det beräknas ta och därmed räkna ut ett pris för laserbehandlingen. Kliniken nämner att en behandling där man kör hårborttagning på bikinilinjen förväntas ta 10 – 20 minuter om denna behandlingsform används.

Med sopranolce betalar man istället för ett specifikt område. Det kan exempelvis vara att man vill få bort hår från hela ansikten, under armarna eller på överläppen.

Man får även räkna med att behandlingsformen kan behöva utföras 3 – 7 gånger på huden innan man fått ett komplett resultat. Detta oavsett vilken laserbehandling som väljs.

Inte alltid det passar med laser

Det är inte alltid man kan genomföra hårborttagning med laser. Har du exempelvis många tatueringar på det område du vill få behandlat kan detta sätta stopp för behandlingen. Detsamma gäller även om hudpigmentet är väldigt mörkt.

Kontakta alltid en klinik och få en första konsultation innan du bestämmer dig. Detta brukar vara gratis eller enbart kosta några hundra. De kan på ett tydligt sätt avgöra vilken behandling som passar din hud bäst och därmed även därefter säga att pris. Exakt hur många gånger som behövs kan vara svårt att avgöra i förväg men fråga hur många tillfällen som ingår i priset och vad det sedan skulle kosta med någon extra behandling.