Nyheter

Samsung Galaxy s22 – Skal, fodral eller skärmskydd?

Det finns ett mycket stort utbud av Samsung Galaxy s22 skal, fodral, skärmskydd och tillbehör. Vilka som bör väljas beror på behov av skydd till telefonen samt självklart vilka funktioner som önskas.

Samsung Galaxy s22 skal

Skal monteras på baksidan av mobilen och skyddar därmed baksidan mot repor och stötar. De flesta skal går även upp lite på kanterna vilket innebär att mobilen delvis skyddas om den tappas i golvet eller vid andra stötar. Däremot kommer något skydd på skärmen inte skapas, dvs. den del av mobilen som lättast går sönder.
Köp ett Samsung Galaxy s22 skal om du vill skydda mobilens baksida – eller ge den ett nytt utseende. Många köper ett par olika modeller på samma gång för att skapa lite variation gällande hur mobilen ser ut.

Fodral ger heltäckande skydd

Även fodral monteras på baksidan av mobilen men ger sedan ett mer heltäckande skydd. Detta genom att ”locket” viks över skärmen när mobilen inte används. Plånboksfodral är det vanligaste alternativet men det finns även andra slags fodral.
Köp ett Samsung Galaxy s22 fodral om du önskar extra skydd eller många funktioner. Dessa kan exempelvis ha kortfickor, sedelfack och till och med myntficka. Ett komplett alternativ till att ha mobil och plånbok.

Skärmskydd – Alltid ett bra komplement

Skärmskydd består av en tunn plastfilm, eller en tunn glasskiva, som fästes direkt ovanpå skärmen. Var noga med att lägga skyddet korrekt på skärmen och ”platta ut” så att det inte blir luftbubblor. Fördelen med skärmskyddet är att det alltid skapar skydd – oavsett om mobilen används eller inte. Tappas den i golvet eller om något vasst kommer åt skärmen kan eventuellt plasten/glasskivan gå sönder – men det är betydligt lättare att byta ut än hela skärmen.
Välja Samsung Galaxy s22 skal, fodral eller skärmskydd? En rekommendation är att alltid ha ett skärmskydd. Om sedan fodral eller skal bör väljas beror på flera faktorer:

  • Önskas betalkort och ID-kort kunna tas med?
  • Ska det vara lätt att ta upp och svara med en hand?
  • Hur stor får mobilen bli med skydden monterade?

Genom att se på utbudet från flera E-butiker går det att skapa sig en bild av funktioner, skydd och alternativ. Då blir det även lättare att välja den modell som bäst passar utifrån behov.