Nyheter

Köpa iPhone på CDON – Fördelar och nackdelar

Alla E-butiker har sina unika fördelar – och nackdelar. Vilka fördelar finns det med att köpa en iphone på cdon? Vad skiljer sig mot andra E-butiker? Vilka nackdelar finns?

CDON – En handelsplats och E-butik

Den stora skillnaden mellan CDON och en klassisk E-butik är utbudet. Detta eftersom CDON är en försäljningskanal åt ett flertal E-butiker. E-handlare kan skapa ett konto och lägga upp information om sina produkter. När sedan en person köper deras produkt kommer ordern automatiskt skickas vidare till E-butiken vilka alltså levererar varan. Betalning sker ändå direkt till CDON. Eftersom ett stort antal butiker i Sverige är anslutna till CDON skapas ett helt annat utbud än vad en enskild E-butik kan erbjuda.

Utöver de anslutna E-butikerna har CDON även försäljning av egna varor. Vilken butik som säljer varan framgår vid varje enskild produktbeskrivning.

Fördelar med att köpa iPhone på CDON

De fördelar som finns med att köpa iPhone på CDON är primärt knutna till det unika upplägget med att vara en stor handelsplats snarare än klassisk E-butik.

 • Större utbud
  Med flera E-butikers utbud på ett och samma ställe blir utbudet mycket stort. Exempelvis fanns det över 3000 st mobiler i slutet av sommaren 2022. Det blir därmed lätt att hitta exakt den modell som önskas.
 • Både begagnat och nytt
  I Sverige finns flera butiker som specialiserat sig på att renovera och sälja vidare begagnade mobiler. Utöver helt nya mobiler går det alltså att köpa en begagnad iPhone på CDON. Primärt handlar det då om lite äldre modeller. Exempelvis är det inte svårt att hitta en iPhone 6 vilket är en av företagets mest populära mobiler genom tiderna.
 • Säker handel
  CDON är ett stort svenskt företag som erbjuder flera olika betalningsalternativ. Det går bland annat att betala med kort, PayPal och faktura. Därmed kan även väldigt små E-butiker sälja sina produkter med flera olika betalningsalternativ – utan att själv behöva erbjuda detta.

Nackdelar med att köpa iPhone på CDON

Även nackdelarna har med deras upplägg som handelsplats att göra.

 • Produktfrågor
  Om en kund ringer till en E-butik kan dessa generellt svara på produktfrågor. Detta eftersom butiken är väl insatt i de produkter de säljer. På CDON säljs produkter från mängder av E-butiker och kundtjänst är inte lika insatt i produkterna.
 • Mindre mängd information
  Det finns generellt mindre information om specifika modeller av iPhone på CDON än hos specialiserade E-butiker.