Inredning

Organisera och inred ditt städskåp

Städskåpet kan de se ut lite hur som helst (om man nu har en sådan). Hur ska man få ordning på alla städprylar? Och hur får man plats med allt? Det är ju ändå ganska många prylar som ska få plats på en liten yta. I den här texten besvarar vi dessa frågor och ger tips om hur man kan organisera och inreda sitt städskåp.

Optimera ditt städkåp!

Städskåpet eller städskrubben är ett av de knepigaste utrymmen i hemmet. Det brukar vara knökfullt där. Saker och ting brukar ramla ut eller ner därifrån så fort man öppnar städskåpet. Om man nu ens har någon. Men vanligtvis så är det i alla fall ett väldigt litet utrymme där man försöker att trycka in allt från dammsugare, hink och mopp, alla städmedel till allt annat möjligt som man vill gömma undan. Därför är just städskåpet ett av de mest utmanande utrymmen i hemmet. Och just därför är det extra viktigt att optimera det utrymmet. För att kunna inreda städskåpet på ett organiserat sätt måste man tänka på följande: Allt ska ha sin bestämda plats, använd dörren till att hänga upp saker (alternativt sätt upp behållare) och använd alla väggar

Inredning av ett städskåp – steg för steg

Hur går det då till att inreda städskåpet? När jag inredde mitt nya städskåp började jag med att ta ut allt! Ta ut allt från städskåpet, städskrubben eller annat utrymme där du har dina städsaker och rengör utrymmet. Fundera över hur du kan använda höjden och djupet i det bättre genom att kanske skaffa utdragbara lådor som du kan sätta ovanpå varandra. Kan du nyttja väggarna? Kan du nyttja dörren? Införskaffa det du behöver för att optimera förvaringen. Det kan vara allt från lådor i olika storlekar, trådbackar, krokar för att hänga upp saker på väggarna och så vidare. När man köper lådor och backar är det bra att köpa transparenta eller trådbackar så att man alltid kan se innehållet och lättare hitta det man letar efter. Markera också på lådans utsida vad som finns inuti! Hållare och krokar kan användas för strykjärn och dammsugarslangen, men också för att hänga upp påsar där andra småsaker kunde förvaras. Stångar i städskåp kan användas till att hänga upp krokar, på vilka man sedan kunde hänga korgar att förvara saker i. På golvet i städskåpet kan man ställa sopkvasten och dammsugaren. Och så har vi naturligtvis dörren och den borda man nyttja! Sätt upp krokar för att hänga upp olika städartiklar!