Shopping

3 bra tips för en bra make up

Tillhör du en av alla dom som gillar att experimentera och prova dig fram inom make up? Kanske har du inte riktigt fått ordning på en sminkrutin som du känner dig nöjd med och kanske funderar du på vilka produkter som är ”must haves” i din sminkväska? I så fall kommer här några bra tips för smink och make up som du säkert kan ha nytta av!

Basen avgör resultatet

Det steg inom make up som i regel tar längst tid är att lägga själva basen. Till det hör också att ha en bra och återfuktande hudvårdsrutin – då det kan vara väldigt svårt att lägga smink på en torr hy och få ett gott resultat.

En sminkrutin bör alltså alltid börja med ett rengjort och återfuktat ansikte innan det är dags att gå på med primer, foundation, puder och eventuell concealer. Här är det viktigt att lära sig mer om dom olika produkterna och hur och varför dom används för att det ska bli snyggt.

Välja produkter med bra kvalitet

Det finns både billiga och dyra make up produkter och ofta är det så att man får det man betalar för. Produkter av bra kvalitet kostar ofta lite mer men ger också ett bättre och mer hållbart resultat. Särskilt produkter som ligger nära och täcker stora delar av huden, så som foundations och puder, är värda att lägga en extra peng på. Produkter av sämre kvalitet kan torka ut och skada huden vilket man såklart vill undvika.

Andra produkter, som kanske inte används så ofta utan bara vid vissa tillfällen, går att köpa från billigare märken. Det är också ett bra sätt att prova sig fram för att se vilka produkter man gillar och vill använda.

Lär dig mer om make up på nätet

Det finns egentligen inga rätt och fel inom make up – bara oskrivna regler som många väljer att följa. Det bästa tipset för att hitta en sminkrutin som passar dig är kort och gott att prova dig fram.

Det finns mängder av sminkvideos att hitta på nätet, där både amatörer och make up artister visar olika sminkningar i steg för steg. Detta kan vara ett bra verktyg för den som vill utvecklas och lära sig mer om att lägga en snygg ”make”.

Sist men inte minst kommer några produkttips på sådant som alla sminkväskor borde innehålla:

  • Primer
  • Foundation
  • Concealer
  • Puder
  • Mascara