Mode

Vilka tjänster erbjuds på en skönhetsklinik?

En skönhetsklinik kan antingen vara inriktad på enstaka skönhetsingrepp eller ha ett betydligt bredare utbud. Det som kännetecknar dem är däremot alltid att de har stort fokus på skönhet – med eller utan kirurgiska ingrepp. I denna text presenteras några av de vanligaste tjänster som erbjuds på Curatiio skönhetsklinik och andra salonger.

Botox

Botox är ett muskelavslappnande läkemedel som används i stor utsträckning inom skönhetsbranschen. Det började redan användas på 50-talet och användningen ökade kraftigt under 80-talet. Idag är behandling med botox den vanligaste förekommande åtgärden hos en skönhetsklinik. Detta genom att botox kan användas vid ett flertal olika ingrepp. Framförallt skapas en jämnare och slätare hy.

Fillers

Fillers är injiceringar i läppen för att få dem att se större och fylligare ut. Detta sker ofta med ämnet restylane/perlane vilket är ett geléaktigt ämne. Fillers kan även användas på andra ställen i ansiktet för att därmed spänna ut huden och minska antalet rynkor.

Ansiktsbehandlingar

Ansiktsbehandlingar är ett brett begrepp och omfattar en rad olika behandlingar som påverkar huden i ansiktet.

  • Kemisk peeling
  • Anti age behandlingar
  • Massage och behandling

Det kan vara ett sätt att återfå lyster och energi och ge huden en ”boost”.

Hårtransplantation & Borttagning

Hårtransplantation samt borttagning av hår är ett av de vanligaste ingreppen som sker på en skönhetsklinik. Det kan handla om att få bort oönskad hårväxt i ansiktet eller på benen likväl som att transplantera hår från nacken till ögonbrynen eller få ökad hårväxt på huvudet.

Ögonlocksplastik

Ögonlocksplastik genomförs för att ”lyfta” ögonlocken. Om den ”hänger” och upplevs som en påse kan ögonlocksplastik önskas genomföras för att få ett piggare utseende.

Allmän vård eller skönhetsklinik?

Beroende på om ingreppet är av enbart estetisk karaktär eller även ”funktionell” är det allmänna vården eller en skönhetsklinik som ska kontaktas. En person som har svårt med synen på grund av sitt ögonlock kan vanligtvis få hjälp via allmänna vården. Däremot kommer inte estetiska ingrepp att bekostas och i detta fall kan personen vända sig till en privat skönhetsklinik.

Viktigt med rätt förutsättningar

Är ett skönhetsingrepp alltid rätt alternativ? Nej, inte alls. Allt beror på personens fysiska och psykiska förutsättningar. Första steget, inför eventuella ingrepp, är att personen sitter med personal från den skönhetsklinik som förväntas göra ingreppet och pratar om orsak, förväntningar och hur personen kan påverkas av ingreppet.