Nyheter

Vid en babyshower är dekoration och gåvor A och O

Traditionellt sett används vid en babyshower dekoration för att fira den kommande födseln av ett barn. Detta är en tradition som härstammar från USA men som på senare år har fått fäste även här hemma i Sverige. Den blivande mamman och dennes baby står i fokus vid dessa tillställningar. Syftet är att visa stöd för modern samt att plocka ihop en stor del av de olika föremål som kan tänkas behövas för att ta hand om barnet.

Anledningen till att man plockar ihop dessa produkter och ger dem som gåvor till den blivande mamman är att små barn är krävande när det kommer till prylar. Det behövs en hel del saker för att ta hand om ett litet barn och därför kan inköpslistan lätt bli väldigt lång och ganska kostsam. Därför är det perfekt för blivande föräldrar att anordna en babyshower med olika aktiviteter och lekar. Men det går också att anordna en lite enklare och lugnare tillställning – detta är helt enkelt upp till värden för tillställningen och den blivande moderns önskemål.

Så anordnar du en babyshower med dekoration som passar tillfället

Det finns egentligen inget rätt eller fler när det kommer till dessa tillställningar. Detta gäller för såväl själva planeringen av tillställningen som genomförandet av densamma. Det är ingen som tvingar eller ber dig att göra på det ena eller det andra sättet. Generellt sett anordnas dock en babyshower med dekoration och gåvor. Det är ofta en vän eller släkting till den blivande mamman som står värd för den. Det anses också vara helt okej för den blivande modern att be någon anordna en sådan för henne.

Vad du bör tänka på när du planerar en sådan här tillställning är att:

  • Bestämma vem som ska vara värd. Värden tillhör sällan själva familjen utan är vanligtvis en anhörig i form av en släkting eller vän.
  • Köpa rätt dekorationer för tillfället. Googla gärna på babyshower dekoration för inspiration eller klicka dig vidare till den länkade sajten för att få förslag på dekorationer.
  • Håll det ganska enkelt. Det finns ingen anledning att låta det hela gå överstyr och man brukar sällan bjuda in några andra än den blivande moderns närmaste kvinnliga vänner och släktingar.