Nyheter

Takbox Biltema

Varför Investera i en Takbox?

Om du upplever att bilresorna blir alltmer trånga och att bagageutrymmet inte räcker till, kan en takbox vara lösningen. En takbox ger dig möjligheten att transportera skidor, snowboards, campingutrustning eller extra väskor utan att kompromissa med passagerarnas komfort.

Biltema erbjuder ett brett sortiment av takboxar för olika behov och biltyper. Oavsett om du behöver extra utrymme för vardagsanvändning eller för längre semesterresor, kan du hitta en takbox som passar just dina krav och din bilmodell.

Takboxar från Biltema – En Guide för Extra Bagageutrymme

Att välja rätt takbox är viktigt för både säkerhet och användarvänlighet. Här är några viktiga aspekter att överväga när du väljer takbox hos Biltema:

 • Storlek och volym
  • Välj en takbox baserat på hur mycket extra utrymme du behöver.
  • Tänk på bilens maximala lastvikt och takboxens vikt.
 • Material och hållbarhet
  • En robust konstruktion säkerställer att dina saker skyddas under färden.
  • UV-resistent material förlänger takboxens livslängd.
 • Kompatibilitet med bilen
  • Kontrollera att takboxen passar med ditt bils takräcken.
  • Se till att takboxen inte hindrar öppningen av bakluckan.
 • Säkerhet och låsning
  • En säker låsning skyddar dina tillhörigheter från stöld.
  • En takbox bör även vara designad för att minimera vindmotståndet.
Modell Volym Maxlast Vikt Material
Biltema Standard 400 liter 50 kg 15 kg ABS-plast
Biltema Aerodynamisk 500 liter 75 kg 20 kg Polycarbonat
Biltema Adventure 450 liter 70 kg 18 kg Slagtålig plast

Stora Takboxar för Maximalt Utrymme

Med en stor takbox från Biltema får du upp till 450 liters volym, vilket nästan kan dubbla ditt bagageutrymme. Detta är idealiskt för stora familjer eller långa resor där mycket packning krävs. En stor takbox kan göra skillnaden mellan en trång och en bekväm bilresa.

Små och Ekonomiska Takboxar

En mindre och mer ekonomisk takbox i 300-320 liters klassen kan vara ett utmärkt val för den som söker ett komplement till bilens befintliga bagageutrymme. En mindre takbox är lättare att hantera och kan passa bättre för kortare resor eller mindre bilar. Dessutom kan en takbox med aerodynamisk design minska luftmotståndet och därmed bränsleförbrukningen.

Skidbox – Specialdesignad för Vintersport

En skidbox är en smalare takbox som är specialanpassad för att transportera skidor och snowboards på ett säkert sätt. Med inbyggda spår hålls utrustningen på plats under transporten. För enkel åtkomst är skidboxarna ofta öppningsbara från båda sidor.

Längd på Takboxar

Biltemas längsta takbox mäter hela 220 cm, vilket gör den till ett utmärkt val för längre föremål som skidor. Det är viktigt att välja en takbox som passar de föremål du planerar att transportera.

Viktgränser och Säkerhet

Det är viktigt att kontrollera vilken vikt takboxen är godkänd för. Detta säkerställer att du inte överbelastar takboxen eller bilens tak, vilket kan vara en säkerhetsrisk. Information om viktgränser hittar du i produktbeskrivningen för varje takbox.

Korrekt Placering av Takboxen

För att säkerställa en säker och stabil resa bör takboxen placeras mitt på taket för att fördela vikten jämnt. Detta minimerar risken för påverkan på bilens körbeteende.

Maxhastighet med Takbox

Det är viktigt att vara medveten om den maxhastighet som rekommenderas när du har en takbox monterad på bilen. Denna information hittar du i den manual som medföljer takboxen och bör följas för din säkerhet.Takboxen från Biltema erbjuder praktiskt extrautrymme för bilresan, till ett överkomligt pris.

Lagerstatus och Tillgänglighet

För att kontrollera den aktuella lagerstatusen för en specifik takbox, rekommenderas det att du väljer en butik på Biltemas hemsida. Detta ger dig den senaste informationen om tillgänglighet. Här finns en artikel på samma tema: Balanscykel Biltema.

Håll Dig Uppdaterad med Biltemas Nyhetsbrev

För att inte missa några nyheter, erbjudanden eller information om evenemang som rör Biltemas produktsortiment, kan du prenumerera på deras nyhetsbrev. Det är ett enkelt sätt att hålla sig informerad om det senaste inom bil- och MC-tillbehör. Läs artikeln om ämnet Gasolvärmare Biltema här.

© 2024 Biltema. Alla rättigheter förbehålls.