linser

Linser som i filmerna

Alla människor har sett filmscenen där den känsliga och vänlige killen tar av tjejens glasögon för att kunna blicka in i hennes vackra ögon innan han erkänner sina verkliga känslor. Åh så romantiskt! Men. Det finns en anledning till att han måste ta av de där brillorna: man kan inte riktigt se ögonen som de verkligen är där bakom de blänkande glasen! Ibland kan ljusreflexer till och med få personen framför en att undra vart man riktar blicken överhuvudtaget.

Så det är dags att visa världen hur vackra dina ögon är! Lämna glasögonen hemma och lita på hur ett par enkla, små linser kan förhöja din naturliga skönhet, utan att förlora synen.

Linser hela tiden

Är du väldigt närsynt kan något så elementärt som att sminka sig bli en daglig kamp. Att sminka sig med glasögon går inte, så de tas av. För att då kunna se hur du sminkar dig måste du kanske stå med nästippen mot spegeln, men efter några sekunder ångas din spegelbild av din egen andedräkt. Andra  finner det irriterande, om inte lite komiskt, att alltid få immiga glas när det lagas mat i ett varmt kök med ångande kastruller. Och vem kan spela fotboll eller cykla intensivt med ett par glasögon? Om de inte immar igen så ramlar dem av eller glider ner för långt på näsan.

Det här lät väldigt negativt, men lugn i stormen! Lösningen finns och den är inte svår eller för dyr. Skaffa ett par linser och bli kvitt dessa störande problem.

Hur du kan använda dem

Om du börjar sakna dina färggranna glasögon som gav lite stil åt din klädsel, så finns det ett liknande om inte bättre möjlighet när det gäller linser. Till exempel:

  • Färgade linser. Varför inte gröna ögon istället för bruna?
  • Mönstrade linser. Eller ta ett par kattögon, kanske till och med en blommig iris.
  • Större pupiller. Större ögon. Även om detta inte alls är rekommenderat för dagligt bruk kan en lins som ger intrycket av ”manga-ögon” vara väldigt smickrande för vissa tillfällen.

Låt fantasin flöda. Vad du än väljer så är det mycket intressantare än ett par bågar som skymmer både ögon och fransar.

Glöm bara inte att ta ur dem! Somna inte med dem… det skulle kunna förtorka dina ögon eller till och med inflammera dem! Det är i princip det enda du behöver för att kunna se klart och tydligt, och samtidigt vara fri från bågarna.