skor

Hemligheten bakom hållbara höstskor

Alla årstider har sin sko. På vintern vill vi ha varma och välfodrade skor. På våren vill vi gärna ta fram våra sneakers och ballerinor igen. Under sommaren älskar vi öppna skor och sköna sneakers. På hösten letar vi efter något som tål den smygande kylan och den konstanta fukten. Samtidigt vill vi att de ska vara sofistikerade. Ibland kan vi till och med behöva flera höstskor då vädret går från varmt till kallt hela tiden. Och eftersom höstskorna utsätts för mycket påfrestningar kan tre olika skor vara smart:

  • Ett par för de hårdaste dagarna.
  • Ett par för torra dagar.
  • Ett par som är extra snygga men ändå varma.

Från boots till kängor

En typisk höstsko går oftast upp över ankeln, har en tjock sula, foder och är gjord av läder eller liknande material. Det du nu ser framför dig är en typisk känga. Sedan har boots upp till knäna eller till och med högre varit inne en gång i tiden. Dessa skor är designade att skydda och värma dina fötter och ibland även dina smalben. Både för män och kvinnor, har höstskor ofta en liten klack och tjock sula för att förhindra att fukt tränger in i skon. Om du till exempel är kvinna och vill köpa tre höstskor enligt listan ovan, kan du välja ett par Chelsea boots med hög kvalitet till de hårdaste höstdagarna. Var noga med en bra sula, vattentätt material och bra fodrat. För de torraste dagarna kan du välja ett par lågklackade, höga boots som känns lätta men täckande och därmed varma för fötter och smalben. När du vill känna dig snygg men varm, kan du köra på högklackade kängor som är ankelhöga. Kanske i en snygg färg som marinblått.

En tidlös typ av sko

Höstskon har sätt ut nästan på samma sätt de senaste årtiondena. Designen är tidlös och fyller våra behov år efter år. Chelsea bootsen är ett perfekt exempel på hur höstskor har sett ut väldigt länge. På 90-talet och 2000-talet blev höga boots speciellt populära. Det gick så långt att vissa gick upp över knäna! Under 2010-talet blev det dock mindre populärt med höga boots och ankelhöga kängor blev större. Bortsätt från några få svängar i modet, har bootsen och kängorna hållit sig till den klassiska designen.

Höstskor

Just nu hittar du 5892 modeller av boots och kängor hos Footway. Skojätten har sedan några år tillbaks blivit en allt mer välkänd spelare inom skor. Bakom företaget hittar vi Daniel Mühlbach som gjort sig ett namn som nätentreprenör inom mode.