Nyheter

Spännband Biltema

Spännband från Biltema – En guide för säker lastning

Spännband är ett oumbärligt verktyg när det gäller att säkra olika typer av laster. Oavsett om du behöver fästa en cykel på bilens takräcke, säkra möbler under en flytt eller hålla byggmaterial på plats, erbjuder Biltema en mängd olika spännband för just dina behov.

Deras användning bidrar inte bara till säker transport utan också till att skydda dina föremål från skador under färden.

 • Varianter av spännband
  • Med krok för enkel fastsättning
  • Med lås för extra säkerhet
  • Med olika längder för olika användningsområden
 • Användningsområden
  • Fastsättning av last på takräcken
  • Säkring av möbler och bohag vid flytt
  • Stabilisering av byggmaterial under transport
 • Fördelar med spännband
  • Ökad säkerhet under transport
  • Skydd mot skador på lasten
  • Flexibel användning för olika typer av laster
Produkt Längd Bredd Max belastning
Spännband med krok 4 m 25 mm 250 kg
Spännband med lås 6 m 35 mm 500 kg
Spännband extra långa 10 m 50 mm 1000 kg

Styrkemätning av Spännband

När du väljer spännband är det viktigt att förstå de två huvudsakliga måtten för styrka: brottstyrka och surrningsstyrka. Brottstyrkan indikerar den maximala belastning bandet kan hantera innan det går sönder, medan surrningsstyrkan visar hur mycket belastning bandet kan hantera när det är korrekt surrat. Kom ihåg att surrningsstyrkan alltid är dubbelt så hög som brottstyrkan, vilket ger en extra säkerhetsmarginal.

Material och Hållbarhet

Biltemas spännband är tillverkade av polyester, ett material som är känt för sin slitstyrka och förmåga att behålla färgen över tid. Ett spännband med en brottstyrka på 350 kg och en surrningsstyrka på 700 kg är tillräckligt starkt för att hantera även de tyngre lasterna utan problem.

Optimal Längd för Dina Behov

Det är viktigt att välja ett spännband med rätt längd för din last. Ett för långt band kan vara besvärligt och skapa onödig vinddragning. Biltema erbjuder därför spännband i olika längder, inklusive korta varianter på en meter, perfekta för mindre laster eller som komplement till andra lastförankringssystem.

Lastspännare för Tunga Laster

För de som transporterar tunga laster med höga säkerhetskrav rekommenderas Biltemas tvådelade lastspännare. Dessa har en surrningsstyrka på 1200 kg och en brottstyrka på 600 kg. Setet innehåller robusta komponenter såsom J-krokar och D-ringar, samt en låsspännare som säkerställer att lasten hålls stadigt på plats.
Läs mer om Bubbelplast Biltema här.

Snabbspännare för Effektiv Lastning

Om du ofta lastar och lossar under dagen kan snabbspännare spara dig mycket tid. Dessa spännband är designade för snabb och enkel användning, med starka metallkrokar som klarar av höga belastningar. Du spänner bandet genom att enkelt dra i öglan, vilket gör processen både snabb och effektiv.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Rabattkant Biltema.

Spännbandset för Olika Behov

Ibland kan du behöva en blandning av surrningsstyrkor för olika typer av laster. Ett spännbandsett från Biltema innehåller fyra delar, inklusive både lastspännare och snabbspännare, vilket gör det till en mångsidig lösning för alla dina lastningsbehov.

Så Använder du Spännband

Att använda spännband är enkelt: fäst bandet i två punkter över lasten och trä den lösa änden genom spännaren. Dra sedan i spännaren för att dra åt bandet till önskad spänning. Det är viktigt att lasten är fastspänd så att den inte kan röra sig under transporten.

Håll Dig Uppdaterad med Biltema

För att hålla koll på lagerstatus och nya produkter, besök Biltemas hemsida eller prenumerera på deras nyhetsbrev. Där får du information om de senaste nyheterna, erbjudandena och evenemangen som rör Biltemas breda sortiment.

© 2024 Biltema. Alla rättigheter förbehålls.
Säkra lasten enkelt med Biltemas hållbara spännband, perfekta för transport och förvaring.