Shopping

Koka ägg med äggkokare

Koka ägg med äggkokare

Vi konsumerar en hel del ägg i Sverige och snittalet är omkring 200 ägg/person och år. Flertalet kokar ägg i vanlig kastrull och ytterligare några använder mikrovågsugn i kombination med de tillbehör som krävs för att koka ägg på detta vis. Att använda sig av äggkokare är någonting som blivit allt mer uppskattat under senare år. Dels går det snabbt och dessutom får du dina ägg just så som du vill ha dom! I och med att kokningen sker i ett så gott som slutet kärl, går det åt mycket mindre vatten än vid kokning i kastrull. Det blir ofta även en viss energisparande effekt. Att allt fler väljer att titta på äggkokare är därför inte någonting konstigt. Tvärtom finns en hel del att vinna på att gå över till denna teknik!

Säkert och snabbt

Flertalet hushåll använder sig av en uppsjö köksmaskiner dagligen. Kaffebryggare, mixerstav, matberedare och brödrost är några av de vanligaste. Även om dessa kan framstå som enkla och riskfria redskap i köket, är det viktigt med säkerhetstänket. Detsamma gäller äggkokare och all annan elektronisk utrustning. Spärrar som slår ifrån om äggkokaren går torr eller om kaffebryggaren bränner under för lång tid minskar risken för brand och annat som kan vara följden av den spänning och värme som finns i tekniken. När man införskaffar äggkokare i Sverige kan man räkna med att de gått igenom tester för att hantera dessa utmaningar. I och med den effektivitet som erhålles i maskiner med bara ett syfte, ger till resultat att man får uppgiften slutförd snabbt, effektivt och säkert.

Bäst i test

Att testa vilken äggkokare som är bäst på marknaden är inte en enkel uppgift. Det finns en hel del variabler och faktorer att ta hänsyn till. Dock kan man minska ner antalet jämförelseområden genom att fokusera på huvuduppgiften, nämligen hur väl de kokar ägg. Oavsett om man föredrar hårdkokt eller löskokt ägg, är det viktigt att man får det man bestämmer sig för. De flesta maskiner har en grundinställning för att hantera mediumägg, medan vissa har mer raffinerade valmöjligheter. De tester som genomförs tar i allmänhet även hänsyn till instruktionerna och den information som finns tillgänglig out of the box. Ytterligare en faktor värd att nämna är huruvida delarna kan diskas i maskin. Om så inte är fallet kan man snabbt mista några av de minuter man sparar genom att ha äggkokare.