Nyheter

Elsparkcykel Biltema

Elsparkcykel Biltema – Din Guide till det Moderna Stadsfordonet

Elsparkcyklar har blivit ett allt populärare transportmedel i städer världen över. De erbjuder en smidig och miljövänlig lösning för korta sträckor och är perfekta för den som vill undvika trafikstockningar.

Biltema, en av Sveriges ledande detaljhandelskedjor för bil- och cykelprodukter, erbjuder ett utbud av elsparkcyklar som kombinerar kvalitet och prisvärdhet. Deras elsparkcyklar är designade för att passa olika behov och livsstilar.

 • Funktioner och Fördelar med Biltemas Elsparkcyklar
  • Högkvalitativ konstruktion för långvarig användning
  • Effektiva motorer för smidig acceleration och hantering
  • Uppkopplade funktioner för enkel övervakning av prestanda
  • Vikbara modeller för enkelt förvaring och transport
 • Säkerhetsåtgärder
  • Robusta bromssystem för optimal säkerhet
  • Ljus och reflexer för bättre synlighet
  • Stabil konstruktion för ökad hållbarhet på ojämnt underlag
 • Tillgängliga Modeller
  • Modeller anpassade för barn och vuxna
  • Olika hastighets- och räckviddsalternativ för varierade användningsområden
Modell Hastighet Räckvidd Viktgräns Pris
Biltema Basic 20 km/h 12 km 100 kg 2999 kr
Biltema Advanced 25 km/h 20 km 120 kg 4999 kr
Biltema Pro 30 km/h 30 km 150 kg 6999 kr

Fördelar med Elsparkcyklar från Biltema

Att välja en elsparkcykel från Biltema innebär att man får tillgång till en produkt som är testad och utvecklad för att möta konsumenternas förväntningar. Elsparkcyklarna är prisvärda, högkvalitativa och designade för att vara enkel att använda. Med en maxhastighet på 20 km/h och en motoreffekt på upp till 250W, är de både lagliga och säkra att använda på svenska gator.

Säkerhet och Regler

Säkerheten är av yttersta vikt när det kommer till elsparkcyklar. Biltemas modeller är utrustade med ringklocka, bromsar, lampor och reflexer för att följa svenska säkerhetskrav. Dessutom är det viktigt att användare under 15 år bär hjälm när de åker. Att känna till och följa dessa regler bidrar till en säkrare trafikmiljö för alla.

Design och Funktioner

Designen på en elsparkcykel kan variera beroende på användningsområde och personliga preferenser. Biltemas elsparkcyklar erbjuder funktioner som ihopfällbarhet och handtag för enklare transport och förvaring, samt greppvänliga ståplattor för ökad stabilitet. Det är viktigt att testa olika modeller för att hitta en som passar just dina behov.
Liknande artikel Spännband Biltema.

Belysning och Reflexer

Belysning och reflexer är avgörande för synligheten i trafiken, särskilt under mörka tider på dygnet. Biltemas elsparkcyklar är utrustade med grundläggande belysning, men det går även att komplettera med starkare lampor från deras cykelsortiment för ökad säkerhet. Det är användarens ansvar att se till att färdas lagligt och säkert.

Anpassningsbara Hastighetsinställningar

För hushåll där flera personer använder elsparkcykeln kan det vara fördelaktigt med anpassningsbara hastighetsinställningar. Detta tillåter användare av olika erfarenhetsnivåer att åka säkert. Biltemas elsparkcyklar är utformade för att inte överskrida den lagliga gränsen på 20 km/h, vilket gör dem lämpliga för alla åldrar.

Bromssystem och Säkerhet

Ett pålitligt bromssystem är essentiellt för en elsparkcykel. Biltema säkerställer att deras elsparkcyklar är utrustade med två effektiva bromsar, vilket är ett lagkrav. De erbjuder flera typer av bromsar, som motorbroms, skivbroms och trumbroms, och det är viktigt att välja en modell som passar dina preferenser och behov.

Däcktyper och Körkomfort

Däcken på en elsparkcykel spelar en stor roll för körupplevelsen. Biltema erbjuder både luftfyllda och solida däck, där luftfyllda däck ger en mer komfortabel åktur men med risk för punktering. Solida däck eliminerar punkteringsrisken men kan vara stötigare. Däckstorleken påverkar också stabiliteten, så det är viktigt att välja rätt däcktyp för din körstil.
Vi har skrivit en liknande artikel om detta här Rabattkant Biltema.

Motorplacering och Prestanda

Placeringen av motorn på en elsparkcykel kan påverka körupplevelsen. Biltema har modeller med motorer placerade antingen i framhjulet eller bakhjulet. En motor i framhjulet kan ge en känsla av att bli dragen framåt, medan en motor i bakhjulet kan ge en mer balanserad och kontrollerad åktur. Det är viktigt att prova olika konfigurationer för att hitta vad som passar dig bäst.
Elsparkcykeln från Biltema erbjuder ett prisvärt och smidigt transportalternativ för korta sträckor i staden.