Inredning

Då passar det att använda plastglas

Plastglas kan vara riktigt behändiga. De är billiga, klarar ett tapp i marken och fyller sin funktion utmärkt. Måhända är de inte lika eleganta som porslin och riktiga glas, men visst finns det situationer där plastglas är att föredra. Men vilka är de egentligen?

Plastglas på barnkalas

Under ett barnkalas, med lekar och stoj, kan plastglas vara det bästa alternativet. Inte bara glasen, utan även bestick och tallrikar kan vara i papp och plast. Den vuxna som arrangerar kalaset slipper oroa sig för att barnen tar med sig glasen från bordet, eller för att de ska ramla ned därifrån. Här kan det räcka gott och väl med en engångsmuggar.

Snygga plastglas

Under många typer av fester kan plastglas vara bättre än riktiga glas. Ett exempel är om du ska husera ett grillparty i trädgården under sommaren. Det är enklare för gästerna att byta dryck – det är bara att ta ett nytt glas – och den som arrangerar festen behöver inte oroa sig för enorma högar med disk att ta hand om efteråt.

Här kan såväl engångsmuggar som hårda plastglas duga, beroende på fest. Vanligt på uteserveringar och nattklubbar är att man har glas i hårdplast som kan diskas i maskin. Visserligen tar det lite bort syftet med att man slipper diska efteråt – men plast är nog garanterat säkrare i folksamlingar. Om någon krossar ett riktigt glas på dansgolvet behöver det utrymmas. Den risken finns inte riktigt med hårdplast som tappas i golvet.

På utflykten

Att ta med sig riktiga glas på utflykten är omständligt. Bättre är att ha plastglas och plastmuggar som kan husera kaffe och andra drycker. Riktiga glas för med sig risk för kras, och är dessutom tyngre. Är man på en vandring till exempel, kan varje hekto vara av betydelse. Dessutom tar de stor plats på vägen ut och på vägen hem, medan plastglas enkelt kan slängas i en soptunna efter användning.

Det är ganska vanligt att man har glas i hårdplast på nattklubbar, som nämnt lite högre upp i texten. Ofta går de att diska i maskin. Den stora fördelen är att de inte krossas om någon råkar tappa sin drink på golvet.