Nyheter

Balanscykel Biltema

Balanscykel från Biltema – En perfekt start för de yngsta cyklisterna

En balanscykel är en cykel utan pedaler som hjälper barn att utveckla sin balans och koordination. Dessa cyklar är designade för att främja en naturlig övergång till cyklar med pedaler.

Med en balanscykel använder barnet sina fötter för att skjuta sig framåt och lära sig att hålla balansen utan stödhjul.Biltema erbjuder ett urval av balanscyklar som är anpassade för barn i olika åldrar och storlekar.

 • Fördelar med balanscyklar:
  • Förbättrar motorik och balansförmåga
  • Stärker självförtroendet hos barnen
  • Underlättar övergången till cyklar med pedaler
 • Att tänka på vid val av balanscykel:
  • Anpassning efter barnets storlek
  • Säkerhetsaspekter som handtag och konstruktion
  • Hållbarhet och materialval
Produkt Åldersrekommendation Viktgräns Hjulstorlek
Balanscykel Modell 1 2-4 år 20 kg 12 tum
Balanscykel Modell 2 3-5 år 25 kg 14 tum
Balanscykel Modell 3 4-6 år 30 kg 16 tum

Välja rätt storlek på balanscykel

När du väljer en balanscykel är storleken avgörande. Det är viktigt att barnet når marken med fötterna när det sitter på sadeln. En balanscykel från Biltema med 10 eller 12 tum hjul kan vara lämplig beroende på barnets längd. För att hitta rätt storlek, mät barnets innerbenslängd och jämför med specifikationerna på cykeln.

Vikten på balanscykeln

Balanscyklens vikt är också en viktig faktor att tänka på. En tung cykel kan vara svår för ett litet barn att hantera. Biltema rekommenderar att välja en balanscykel som inte väger mer än 30 procent av barnets kroppsvikt för att underlätta hanteringen.

Yosemite by Biltema – Cyklar för äventyr

Biltema erbjuder Yosemite by Biltema – en cykelserie som passar för både vardagsbruk och äventyr i naturen. Dessa cyklar är skapade för att ge en bekväm och säker cykelupplevelse för hela familjen. Utforska Biltemas sortiment och hitta den perfekta balanscykeln för ditt barn.

Åldersrekommendation för balanscyklar

Balanscyklar är vanligtvis lämpliga för barn från cirka 3 till 6 år. Detta kan dock variera beroende på barnets individuella utveckling och innerbenslängd. Kontrollera alltid produktbeskrivningen för specifika rekommendationer.

Förberedelse för framtida cykling

Att använda en balanscykel är en utmärkt förberedelse för att lära sig cykla på en cykel med pedaler. Genom att använda en balanscykel utvecklar barnet en förståelse för hur man håller balansen och styr, vilket underlättar övergången till en större cykel i framtiden.
Här finns en liknande artikel på samma tema: Biltema Utemöbler.

Underhåll och service av balanscyklar

Precis som alla andra cyklar behöver en balanscykel underhållas. På Biltemas hemsida finns guider och filmer som kan hjälpa dig att utföra grundläggande underhåll och service av din balanscykel. Det är viktigt att regelbundet kontrollera lufttrycket i däcken och att alla skruvar är åtdragna.

Lagerstatus och tillgänglighet

För att kontrollera tillgängligheten av balanscyklar hos Biltema, besök deras hemsida och välj den butik närmast dig. Där kan du se uppdaterad lagerstatus och planera ditt köp.
Denna artikel är även relevant för ämnet Duschsarg Biltema.

Prenumerera på Biltemas nyhetsbrev

För att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna, erbjudandena och information om evenemang relaterade till Biltema, kan du prenumerera på deras nyhetsbrev. På så sätt missar du inte chansen att ta del av nya produkter och kampanjer som rör balanscyklar och andra produkter.
Balanscykeln från Biltema är ett prisvärt och roligt sätt för barn att utveckla sin balans och motorik.

© 2024 Biltema. Alla rättigheter förbehålls.