Nyheter

Att tänka på vid val av mobilabonnemang för barn

Många operatörer erbjuder specialanpassade mobilabonnemang för barn och för den som är på jakt efter ett abonnemang till just ett barn finns faktiskt en hel del att välja bland. För att hitta ”rätt” kan det vara bra att lägga lite tid på att göra några jämförelser, samt att fundera på vad barnet faktiskt har behov av när det kommer till surf, samtal och meddelanden.

Välj anpassat mobilabonnemang för barn

Det finns som sagt anpassade mobilabonnemang för barn och det är flera saker som skiljer dessa från ”vanliga” abonnemang. En av dessa saker är att dessa vanligen har mindre surf, samt att dom har en lägre månadskostnad, bland annat av den anledningen.

En annan sak som är vanligt för mobilabonnemang för barn är att det finns en kostnadsspärr. Det innebär att man kan spärra abonnemanget från olika kostnader som mobilanvändande annars kan leda till.

För att få en uppfattning om vad man får när man tecknar ett abonnemang för barn följer här ett exempel:

  • Fria samtal
  • Fria SMS
  • 3 GB surf

Just detta exempel kostar ca 50 kronor i månaden under dom tre första månaderna, och därefter ca 95 kr i månaden. Vad gäller surfmängd så är 3 GB ganska lite och det finns givetvis abonnemang med mer surf – men det kan vara en idé att börja med lite mindre för att sedan öka om man märker att det skulle behövas – och om man tycker att det känns rimligt.

Jämför priser och bindningstider

Ska man teckna ett mobilabonnemang för barn kan det vara en idé att lägga lite tid på att jämföra det som känns viktigast. Två saker värda att jämföra är alltid priser och bindningstider. Eftersom ett barns behov kan förändras i takt med att han eller hon blir äldre kan det också vara nödvändigt att då byta till ett annat abonnemang. Därav kan det vara av nytta att ha koll på bindningstiden.

Vad gäller priset så får man ofta det man betalar för – väljer man ett abonnemang som i exemplet ovan, med bara 3 GB surf, är priset ofta relativt lågt. Det kan vara bra att tänka på att priset ofta följer surfmängden men det kan trots det vara värt att jämföra likvärdiga abonnemang från olika operatörer.