Biltema

Hitta dubbelhäftande tejp, Biltema guidar

Biltema är ett av Sveriges största ”allt i allo”-varuhus. Önskas gul, vit, svart dubbelhäftande tejp, Biltema har både utbudet och guidande artiklar som hjälper konsumenten att hitta rätt.

Biltema i siffror

 • 1963
  Året då Biltema startades. Det registrerade bolaget var ”Handelsbolaget BIL-TEMA”
 • 4000 eller 6000
  Alla varuhus är uppbyggda med samma struktur och är antingen på 4000 kvm eller 6000 kvm.
 • 25 000
  Antalet artiklar är över 25 000
 • 14 miljoner
  Biltemas katalog trycks i ca 14 miljoner exemplar. Den ges ut två gånger per år.

Dubbelhäftande tejp från Biltema

Med fokusområden mot bil, mc, båt och hushåll är det inte oväntat att det finns ett stort utbud av dubbelhäftande tejp att välja på. Dessa kan kategoriseras inom PVC-tejp, Fästkuddar samt klassisk tejp med dubbelhäftande funktion.

PVC-tejp är det som ofta kallas för ”eltejp”. Med andra ord en hållbar och elastisk tejp som kan användas till allt från montering och reparation till elinstallationer.

Hitta rätt dubbelhäftande tejp

Svårt att hitta rätt dubbelhäftande tejp, Biltema hjälper till med en konsumentguide på hemsidan. Exempelvis finns följande frågor:

Vilken yta ska tejpen fästas mot?
Är det exempelvis en ojämn yta krävs det att tejpen är extra följsam.

Ska tejpen användas inne – eller ute?
Solljus, fukt och köld påverkar alla tejpar. Ska den användas utomhus krävs betydligt mer hållbarhet, förutsatt att hållbarheten är avgörande på lång sikt.

Kommer det uppstå höga temperaturer?
Om dubbelhäftande tejp exempelvis ska användas på bildelar är det viktigt att kontrollera om dessa delar kommer få en hög temperatur. I annat fall är risken att fel tejp används och att den smälter när bilen används.

Mer hjälp om dubbelhäftande tejp, Biltema har en guide på hemsidan och frågor kan även ställas till personalen i butikerna. Här finns en populär dubbelhäftande tejp Biltema säljer.