Nyheter

Stege Biltema

Vad du bör tänka på när du väljer stege

När du står inför projekt som kräver att du jobbar på höjd, är det viktigt att välja rätt typ av stege. Det finns flera olika modeller att välja mellan, och varje typ har sina egna fördelar beroende på arbetsuppgiften.

Att säkerställa rätt höjd, material och typ är avgörande för både din säkerhet och arbetskomfort.

Stegar från Biltema erbjuder en mångsidighet som passar en rad olika användningsområden. Oavsett om du behöver en stege för enklare hushållsarbete eller för mer professionella uppgifter, så finns det en modell som passar dina behov.

Stegar från Biltema – En Guide till Rätt Val

 • Typ av stege
  • Användningsområde: Beroende på om du ska måla, byta glödlampor eller utföra takarbete, kan typen av stege variera.
  • Material: Välj mellan aluminium, trä eller glasfiber beroende på arbetsmiljö och viktbehov.
 • Höjd och storlek
  • Säkerhetsmarginal: Se till att stegen sträcker sig en bit över arbetsytan för maximal säkerhet.
  • Förvaring: Tänk på var du ska förvara stegen när den inte används och välj en storlek som passar.
 • Säkerhetsfunktioner
  • Stabiliserande funktioner: Kontrollera att stegen har halkskydd och stabilisatorer för att förebygga olyckor.
  • Certifiering: Kontrollera att stegen uppfyller gällande säkerhetsstandarder och är certifierad.
Stege Modell Material Max Höjd Typ Certifiering
Universell Stege Aluminium 3,5 m Multi-funktionell EN131
Hushållsstege Trä 2,5 m Traditionell EN131
Arbetsplattform Glasfiber 1,2 m Plattform EN131

Enkelstegar för mångsidiga ändamål

En enkelstege är en grundläggande och vanlig stege som du kan stöta på i många hem och arbetsplatser. Den är idealisk för uppgifter som att måla eller rengöra takrännor, där du har en stabil yta att luta stegen mot. Enkelstegar från Biltema erbjuder enkel användning och transport, vilket gör dem till ett praktiskt val för många.

Trappstegar – En stabil lösning för hemmet

Trappstegar är särskilt användbara i hemmiljöer där stabilitet är nyckeln. Deras självbärande design gör att de inte behöver lutas mot något, och de är lätta att fälla ihop för smidig förvaring. De är ett utmärkt alternativ för inomhusbruk, som att nå höga skåp eller byta glödlampor.

Kombistegar – Flexibilitet i fokus

En kombistege är en flexibel lösning som kan anpassas till en rad olika arbetsförhållanden. De kan omvandlas från en fristående stege till en enkelstege, vilket ger dig möjlighet att nå olika höjder utan att behöva flera stegar. Biltema erbjuder kombistegar som är robusta och lätta att justera.

Multistegar för den krävande användaren

En multistege är ett måste för den som söker en allt-i-ett-lösning. Dessa stegar är extremt mångsidiga och kan användas som arbetsplattformar eller omvandlas till olika typer av stegar beroende på behov. De är perfekta för professionella hantverkare eller den ambitiösa hemmafixaren.

Aluminiumstegar – Lätta och hållbara

Aluminiumstegar är populära på grund av deras lätthet och hållbarhet. De är enkla att flytta och rostar inte, vilket gör dem till ett bra val för både inomhus- och utomhusbruk. Biltema har ett brett utbud av aluminiumstegar som passar olika behov och budgetar. Läs även artikeln Elsparkcykel Biltema.

Stegar av stål – Starka men tunga

Stegar tillverkade av stål är otroligt starka och kan hantera tung belastning. Däremot är de tyngre än aluminiumstegar och kan vara mindre praktiska att flytta runt. Dessutom är de mer benägna att rosta, vilket är viktigt att tänka på när det kommer till förvaring och underhåll.

Välj rätt längd på din stege

Det är viktigt att välja en stege med rätt längd för ditt arbete. En tumregel är att du bör kunna arbeta bekvämt från fjärde steget från toppen för att undvika översträckning och öka säkerheten. Biltema erbjuder stegar i olika längder för att passa dina specifika behov.

Säkerhetsåtgärder vid arbete på höjd

Arbete på höjd innebär alltid en risk, och det är viktigt att följa Arbetsmiljöverkets riktlinjer för säkerhet. Om du arbetar på över två meters höjd krävs extra skyddsåtgärder. Se till att du är väl informerad om och använder nödvändig säkerhetsutrustning när du använder din stege. Här finns en liknande artikel på samma tema: Akrylfärg Biltema.

Lagerstatus och tillgänglighet

För att försäkra dig om att den stege du önskar finns tillgänglig, rekommenderar Biltema att du kontrollerar lagerstatus online eller i butik. Detta säkerställer att du inte gör en onödig resa och kan påbörja ditt projekt utan dröjsmål.Stege Biltema erbjuder prisvärda, säkra stegar för hem och hantverk, perfekta för både inomhus- och utomhusprojekt.

Prenumerera på Biltemas nyhetsbrev

För att hålla dig uppdaterad om de senaste produkterna, erbjudandena och evenemangen, överväg att prenumerera på Biltemas nyhetsbrev. Det är ett enkelt sätt att få information direkt till din inkorg och ta del av exklusiva förmåner som kund hos Biltema.

© 2024 Biltema. Alla rättigheter förbehålls.