Populära produkter från Medik8

Populära produkter från Medik8

Vilka produkter är mest populära från Medik8? Under sommaren 2020 listade E-butiken Sethandsally följande produkter som ”Mest populära”.

Medik8 Hydr8 B5 Serum

Ett lättanvänt och lättabsorberande serum som bland annat innehåller vitamin B5 och den fuktåtergivande hyalyronsyran. Huden blir direkt mättad och produkten ger sedan ett skydd i minst 24 timmar genom fukttillförsel.

 • Ger en skön och behaglig känsla
 • Återställer fuktbalansen
 • Ger lyster

Följ alltid anvisningarna på förpackningen, eller se hemsidan, för att rätt applicering ska ske. I annat fall är risken att önskat resultat inte uppnås.

Medik8 Advanced Night Restore

Produkten hette tidigare ”Hydr8 Night Advanced Antioxidant Cream” men bytte sedan till Medik8 Advanced Night Restore vilket tydligare visar på hur den ska användas.

En återuppbyggande nattkräm som återfuktar huden under natten. Här ingår även anti-age ingredienser som gör att cellerna i huden lever längre. Därmed hjälper denna hudvårdsprodukt både huden på kort sikt (återfuktande) samt lång sikt (anti-age).

 • Återfuktande nattkräm
 • Anti-inflammatoriska egenskaper
 • Förlänger cellernas livslängd
 • Förstärker hudens möjlighet att reparera sig

Medic8 Advanced Day Total Protect SPF30

Med denna produkt ges en fuktgivande och mjukgörande dagkräm. Ger både näring till hudens celler och hjälper till att minska hudens åldrande.

 • Återställer fuktbalans
 • Skyddar från åldrande
 • Skyddar mot UV-strålning

En dagkräm som kan användas varje dag för att därmed både återfukta och skapa mjuk hud samt skapa ett långsiktigt skydd så att huden får ett långsammare åldrande. Effekter som därmed ger förutsättningar för en bättre hud.

Medic8 Advanced Day Eye Protection

Behöver du en effektiv ögonkräm? Välj Medic8 Advanced Day Eye Protection. En ögonkräm som är återfuktande och som motverkar att det blir ”påsar” och svullnader kring ögonen. Förhindrar även linjer och rynkor och att hudförändringar ska uppstå.

 • Skyddar mot luftföroreningar
 • Skyddar mot att huden åldras snabbare än nödvändigt
 • Skyddar mot infrarött ljus
 • Skyddar mot infrablått ljus
 • Återfuktande och bevarande

Börja först med att rengöra hyn och applicera sedan denna kräm. Ska appliceras över och/eller under ögonen. Däremot inte på ögonlocken. Innehåller bland annat koffein, hyauronsyra och C-vitamin. En produkt som passar till ”alla hudtyper” vilket kan vara en av orsakerna till att det är en storsäljare.

(De ovan nämnda produkterna från Medik8 är enbart ett urval av de som presenterades som ”Mest populära”. Totalt var det 12 produkter på listan).

Så säljer du dina begagnade kontorsmöbler

Behöver era kontorsmöblerna bytas ut? Sälj dem till företag som köper och säljer begagnade kontorsmöbler. Eller byt in dem så att andra, mer passande möbler, kan köpas in. Företag som byter lokaler kan få ett helt nytt behov av möblering. Det finns i detta läge flera alternativ gällande hur de begagnade kontorsmöblerna ska tas hand om.

 • Släng dem
 • Ge dem till second-hand
 • Sälj dem
 • ”Byt in” möblerna hos återförsäljare

Sälj eller byt in hos återförsäljare

I alla större städer i Sverige finns återförsäljare som primärt arbetar med att köpa upp och sälja vidare begagnade kontorsmöbler. Deras affärsidé är att därmed att ta hand om möbler som företagen inte längre behöver och sälja dem vidare till företag som behöver dem. Framförallt handlar det om möbler med ett lite högre andrahandsvärde då det knappast är värt att köpa in begagnade kontorsmöbler för några hundralappar. Önskas möblerna säljas kan dessa företag komma ut till kunden, inspektera möblerna som ska säljas samt ge ett bud på dessa. Kommer man överens bestäms ett datum då alla möbler hämtas upp. På detta sätt behöver företaget som ska flytta inte själv ta hand om sina möbler utan tjänar istället pengar på att låta någon annan göra det.

Ett alternativ är att ”byta in” dem. Detta i likhet med hur en begagnad bil kan lämnas in som delbetalning när en annan bil köps. Företaget kan lämna in de möbler som de inte längre har behov av och få tillgodo att köpa andra möbler från samma återförsäljare.

Med hög kvalité kan begagnade kontorsmöbler återbrukas

Företag flyttar, ändrar inriktning på verksamheten och får anställda med nya behov. Med tiden behöver helt enkelt nya kontorsmöbler. Detta generellt oftare än vad de hinner slitas ut. Moderna möbler har mycket hög kvalité och byts alltså mycket ofta ut på grund av nya behov. Det är inte alltid möblerna är obrukbara. Det är just detta som har gjort att marknaden för begagnade kontorsmöbler har ökat. Istället för att de ska slängas bort så kan de säljas till någon som behöver dem bättre. Självklart spelar både ekonomi och ekologi in på denna trend. Att köpa begagnat är ”inne” oavsett om det handlar om möbler, kläder eller leksaker. Därmed kan även intresset öka bland företag att köpa begagnat för att göra miljömässigt korrekta val.

Mc-kläder

Mc-kläder är en väldigt viktig aspekt när det kommer till mc-körning eftersom kläderna faktiskt ska skydda föraren och eventuella passagerare, och inte bara vara snygga. Men visste du det här om mc-kläder?

4 snabba om mc-kläder

 • Mc-kläder tillverkas traditionellt sett av skinn, vilket både ger en klassisk mc-look, men också skyddar bra om du mot förmodan skulle ta en kurva för brant eller välta hojen av annat skäl.
 • Idag finns också textilier med invävt kevlar, som skyddar på samma nivå som skinn. Med textila mc-kläder har du fördelen att t.ex. kunna få en regntät jacka som samtidigt ger ett gott skydd.
 • Dagens mc-kläder görs ofta med mycket tanke på mc-förarens särskilda behov, så du kan förvänta dig smarta fickor, ventilationsmöjligheter och dessutom kan jackan ofta kopplas ihop med byxan, vilket ger extra skydd på vägen.
 • Utöver mc-stället är förstås både händer och fötter utsatta punkter som behöver skydd. Se därför till att du kompletterar dina mc-kläder med handskar och stövlar som håller dina extremiteter säkra. Och förstås behövs det ingen extra poängtering om att hjälm med visir ALLTID ska bäras?!

Därför ska du välja rätt mc-kläder

Med rätt kläder kommer din mc-tur att bli en bättre upplevelse. Så enkelt är det. Så fråga dig själv hur och när du kör mest, använder du din hoj för att pendla och behöver skydd för alla väder, eller åker du ut under sommaren när det oftare är fint väder. Vill du ha den klassiska knutte-looken eller tycker du att det är viktigare att kläderna är lätta och smidiga. Fundera över dessa frågor, och kolla sedan utbudet.

Så hittar du dina mc-kläder

När du har bestämt dig för vilka egenskaper som är viktigast för just dig är det bara att ge sig ut på jakt efter mc-kläder i rätt stil och storlek. Tänk på att prova noga så att ditt mc-ställ sitter skönt, för om du ska köra många timmar på hoj vill du inte att kläderna ska strama eller kännas olustiga på något annat sätt. Testa därför att koppla ihop jacka och byxa, samt böja och sträcka dig i alla tänkbara vinklar innan du bestämmer dig. Var heller inte rädd för att prova ett ställ som inte känns alldeles “i din stil”. Kanske hittar du den bästa komforten där du minst trodde det!

Tryckavlastande madrasser

En god natts sömn är grundförutsättningen för att vi ska fungera bra som människor. Oavsett om dagen varit stressig eller lugn så behöver kroppen vila. Vissa läser på olika forum och annat att man kan bli effektivare om man sover få timmar på natten men sen tar igen det med små mikropauser under dagen och små siestas. Det är inte sant tyvärr. Även om man snabbt kan räkna ut att vi sover bort cirka en tredjedel av våra liv så är det den bästa investeringen av tid du kan göra. Att människor fungerar dåligt utan sömn är väl dokumenterat. Faktum är att det även använts som tortyrredskap, man har fått fångar att erkänna brott de inte har begått genom att hålla dem vakna dagar i sträck och sedan erbjuda dem lite sömn.

Vad som är en bra madrass är olika beroende på vem som ska sova i den. Zomna säljer madrasser i olika storlekar och tjocklekar med diverse tillbehör så som kuddfodral och bäddmadrasser. Zomnas grundare är från början certifierad massageterapeut och därför erbjuder vi även behandlingar för de som lider av olika typer av rygg och nackbesvär. I femton år har https://www.zomna.se/ funnits så vi är ett företag med gedigen erfarenhet inom vår bransch.

NASA-teknologi bakom tryckavlastande madrass

Att madrassen är tryckavlastande innebär att den formar sig efter din vikt och hur du rör dig. Vissa behöver och vill ha en hård madrass medan andra vill ha en som böjer sig lätt för dina rörelser. Zomnas madrasser kan konstrueras till att ge olika trycklägen i olika zoner i sängen för att den ska anpassas efter dig och din vikt. Med så kallat formgjutet ”memory-skum” ger det dig en känsla av tyngdlöshet.

Våra madrasser innehåller även den så kallade PCM-teknologin. Det står för Phase Change Material och togs fram av NASA för att astronauternas rymddräkter skulle klara de oerhörda temperaturskillnaderna som de utsattes för. Nu är givetvis inte din säng lika hårt utsatt men likväl ändras din kroppstemperatur och ibland vaknar du av att du fryser, ibland av att du svettas. PCM fungerar mycket enkelt förklarat med att madrassens textil absorberar överskottsvärme eller avger värme beroende på hur förhållandena ser ut.

Beställa studentskylt

Studenten är för många en väldigt stor dag i livet. På något sätt symboliserar studenten klivet ut i vuxenlivet. Det är nu man antingen reser iväg utomlands, börjar jobba eller studerar vidare på högskola och universitet. Kanske vet du exakt vad du ska göra? Eller så kanske du behöver fundera lite. Innan det är dags för det valet är det något väldigt roligt som väntar, studentfirandet. Inför studenten finns det en hel del saker att ta tag i och fixa, till exempel behöver du (om du vill) beställa studentmössa, kläder och plakat. En studentskylt är ett kul sätt att få visa hur man såg ut som liten eftersom man nu blivit stor. Vanligtvis väljer man just humoristiska foton på sig själv som barn, men även söta och gulliga bilder är vanliga. Du kan beställa studentskylt på nätet hos flertalet företag. Se till att vara ute i god tid så att du verkligen får hem skylten i tid.

Kläder och accessoarer för student

Det vanliga på den svenska studenten är att tjejerna bär vit klänning och killarna svart eller mörk kostym. Det finns dock inga krav på detta, men det kan vara roligt för samhörigheten. Som student är det dock få som har mycket pengar på kontot. Om du vill spara in några slantar finns det många sidor på nätet som dels säljer begagnade kläder (exempelvis snygga och festliga studentkläder som endast använts en gång), men även outletbutiker som Booztlet.se. Accessoarer kan du också se till att fynda. Om du är ute i god tid kan du köpa allt du behöver till betydligt lägre priser redan under vinterrean året innan. Även när det kommer till studentskylten kan du göra en hel del själv för att spara in pengar. Du kan alltid betala för själva fotot, men sedan kan du se till att fixa skylten på egen hand. Du behöver en tjockare kartong som du limmar fast fotot på och en pinne som själva handtaget.

Förvara och spara en studentskylt

Studenten är en sådan dag som man alltid minns, livet ut. Något som dessutom kan dra fram extra mycket minnen är dina saker. Se till att spara alla dina prylar och kläder från studenten. På IKEA kan du bland annat hitta stora förvaringsboxar i plast där du enkelt får plats med dina studentsaker.

Rätt overall till ditt barn

Att klä barnet rätt på vinter är svårt. Overaller för barn är ofta bland det bästa för att hålla värmen. Testa metoden med flera lager för att barnet själv ska kunna reglera temperaturen och hålla sig torr och varm.

En overall för barn bör fungera att  röra sig i. En stor del av ett barns liv handlar om att leka utomhus. Ni minns kanske själva de där lekarna på gården eller i parken. De var ofta ganska blöta och hårda de där lekarna, men framförallt så var de ju roliga. Glädjen i de där lekarna är det som en riktigt bra overall ska utgå från. Barn måste ju få leka utomhus oavsett vad det är för väder. Därför är det viktigt att en overall för barn är funktionell och av god kvalité så att den håller för alla slags väder.

Lager på lager under barnoverallen

När det är kallt ute så är det bra att klä ditt bar i flera lager under overallen. Luft är en mycket god isolator och därför gör flera lager under en overall att ditt barn håller värmen bättre. En god utgångspunkt är att klä barnet i tre lager. Dessa lager kan då anpassas efter hur kallt det är ute. Ett första så kallat baslager består av underställskläder. Dessa plagg är ofta gjorda av syntet eller blandade fibrer i material som ylle, Thermolite eller Play Jersey som andas och leder bort fukt från huden. Dessa typer av plagg gör att barnen kan vara bra klädda även fast de leker intensivt och blir svettiga. Särskilt bra är sådana kläder för aktiva utomhuslekar och idrott eftersom de behåller värmen även när de blir blöta. Lager nummer två är ett mellanlager.

Detta lager kan göras till flera lager om det är krävande förhållanden. En viktig sak när det gäller mellanlagret är att det inte får sitta åt, utan det ska sitta löst för att värma barnet. Olika typer av tröjor i fleece är ett vanligt plagg att använda som mellanlager. Till sista har vi då ytterlagret och det är här overallen kommer in. Detta lagers viktigaste egenskap är att det ska skydda mot väder och vind. Det betyder att en overall bör vara vattentätt så att den skyddar från regn, slask, snö och is. En overall bör även andas eftersom fukt annars stannar kvar på insidan av plagget och gör barnet blött och kallt.

Sopranolce eller Alexandrit?

Sopranolce eller Alexandrit?

När hårborttagning sker med laser finns flera laserbehandlingar som kan användas. Vilken behandlingsform som är bäst kan avgöras av den klinik som utför behandlingen. En klinik i Stockholm som använder sig av sopranolce samt alexandrit nämner skillnaderna på dessa behandlingar på sin hemsida www.hårborttagninglaserstockholm.se.

Sopranolce

Sopranolce är en laserform som kombinerar tre olika slags lasrar i en och samma behandling. Via lasermunstycket används dessa tre lasrar i kombination vilket skapar en unik funktion och egenskap. Det anses av många vara det bästa sättet att genomföra hårborttagning med laser. Ser man på kostnaden ligger det högre än men alexandrit.

Vad ska man välja?

 • Område på kroppen

För det första avgörs vilken laserbehandling som ska användas av var någonstans på kroppen som behandlingen ska ske. Det går att genomföra hårborttagning med laser över hela kroppen men de olika behandlingsformerna passar för olika kroppsdelar.

 • Personliga förutsättningar

Här spelar hudens egenskaper in samt hårstrånas pigmentering.

 • Priset

Är priset främst avgörande ska alexandrit användas då det är billigare. Men samtidigt sätts priset på två helt olika sätt. Hårborttagning med alexandrit betalas per minut. Man får därmed fråga den klinik som ska anlitas om hur många minuter det beräknas ta och därmed räkna ut ett pris för laserbehandlingen. Kliniken nämner att en behandling där man kör hårborttagning på bikinilinjen förväntas ta 10 – 20 minuter om denna behandlingsform används.

Med sopranolce betalar man istället för ett specifikt område. Det kan exempelvis vara att man vill få bort hår från hela ansikten, under armarna eller på överläppen.

Man får även räkna med att behandlingsformen kan behöva utföras 3 – 7 gånger på huden innan man fått ett komplett resultat. Detta oavsett vilken laserbehandling som väljs.

Inte alltid det passar med laser

Det är inte alltid man kan genomföra hårborttagning med laser. Har du exempelvis många tatueringar på det område du vill få behandlat kan detta sätta stopp för behandlingen. Detsamma gäller även om hudpigmentet är väldigt mörkt.

Kontakta alltid en klinik och få en första konsultation innan du bestämmer dig. Detta brukar vara gratis eller enbart kosta några hundra. De kan på ett tydligt sätt avgöra vilken behandling som passar din hud bäst och därmed även därefter säga att pris. Exakt hur många gånger som behövs kan vara svårt att avgöra i förväg men fråga hur många tillfällen som ingår i priset och vad det sedan skulle kosta med någon extra behandling.

Trådlöst hemlarm eller trådat: För- och nackdelar

Trådlöst hemlarm eller trådat: För- och nackdelar

Trådlösa hemlarm är en het potatis i larmbranschen. Det finns de som är starka förespråkare för denna typ av larm och det finns de som starkt motsätter sig densamma och föredrar trådade lösningar. Så hur ska du i egenskap av bostadsägare veta vilket slags larmsystem du ska införskaffa? För att ge svar på denna fråga kommer vi här att kika på för- och nackdelarna med trådlösa respektive trådade larmlösningar.

För det finns förstås fördelar och nackdelar med bägge dessa lösningar. Trådade hemlarm kräver att kablage dras mellan systemets olika sensorer, medan det trådlösa larmsystemet endast kräver en batteridriven sensor som trådlöst kommunicerar med kontrollpanelen.

Fördelar och nackdelar med olika slags hemlarm

Trådlösa hemlarm är ofta lite mer stilfulla och kan enkelt justeras och flyttas. Du kan dessutom ofta installera dessa på egen hand. En stor fördel med en trådlös lösning är att du på ett smidigt sätt kan ta larmet med dig om du skulle byta bostad, vilket är idealt för de flesta bostadsinnehavare.

Vissa bostadsägare varnar dock för att trådlösa hemlarm plötsligt kan sluta fungera. En villaägare upptäckte att hans larmsystem slutade fungera efter ett par år eftersom batteriet då hade tagit slut. Larmet ifråga hade dock inte på något sätt indikerat detta. Som tur är har de allra flesta moderna larmsystem den smidiga funktionen att de faktiskt varnar när batterinivån börjar bli alltför låg. Detta ger dig som bostadsägare gott om tid att byta ut ditt hemlarms batteri innan larmsystemet hinner gå ner på grund av batteribrist.

Trådade hemlarm är ofta lite billigare i inköp än trådlösa sådana. De drivs dessutom av din vanliga hushållsel, vilket är ett plus för många villa- och lägenhetsägare. Samtidigt kan denna typ av larmsystem vara mer kostsamma att installera, vilket beror på att kablage behöver dras runtom i bostaden. Detta är också anledningen till att du sällan kan installera larmet på egen hand om du väljer en trådad lösning.

Så vilken lösning ska du då välja – trådad eller trådlös? Svaret är att du bör välja hemlarm utifrån dina specifika förutsättningar och ditt eget tycke.

Många olika funktioner på ditt företagslarm

Företagslarm av idag är mycket moderna och du kan till exempel få larm om fönster lämnats öppna, om någon glömt att larma på eller om det brinner på kontoret. Via en app får du bilder av vad som aktiverat larmet och kan kontrollera om allt är som det ska eller om du behöver skicka dit väktare eller larma 112.

Många företagslarm är så kallade vanliga inbrottslarm. Det betyder att de larmar om de känner av till exempel rörelse eller värme och i vissa fall aktiveras även kameraövervakning. Därefter larmas en säkerhetscentral (om detta ingår i larmet) och även du som är säkerhetsansvarig på företaget kan få information via en app i din mobil. På säkerhetscentralena kontrollerar man av vilken anledning larmet har aktiveras och vidtar åtgärder om det är nödvändigt. Du som har fått information via appen kan även vidta åtgärder som att till exempel tillkalla väktare eller larma 112. Hur ni på ert företag sätter upp larmet och om ni använder till exempel kameraövervakning beror helt på vilken typ av verksamhet ni bedriver, vilka behov ni har, samt hur era lokaler ser ut. Kanske behöver ni bevakning både inom- och utomhus? Kanske behöver er personal överfallslarm? Vill du kunna kamerabevaka grönsaksdisken eller delin? Larm kan utlösas av rörelse, värme eller av att en magnetkontakt bryts. Kameradetektorer ser till att du får bildbevis. Det finns många duktiga larminstallatörer som gärna hjälper dig med en lösning som passar just ditt företags behov.

Du som säkerhetsansvarig har full kontroll

Förutom dessa ganska grundläggande larmegenskaper har dagens företagslarm en mängd andra egenskaper eller tillägg. Det är väldigt vanligt att kombinera företagslarmet med ett brandlarm. Ett sådant brandlarm har fördelen att det, förutom att larma precis som ett vanligt brandlarm, även larmar en larmcentral som kan kontrollera om det faktiskt brinner och i så fall kontakta brandkåren omgående. Andra funktioner som dagens företagslarm erbjuder är larm för om fönster lämnats öppna eller så kan du få en notis om att det är strömavbrott på företaget. Belysningen på ett företag kan styras via larmappen och du kan även se vem som larmar på och av samt kontrollera att på- och avlarmning sker som det ska eller välja att automatisera detta.

Vad kostar det med tandimplantat?

Vad kostar det med tandimplantat?

Tandimplantat är en effektiv metod för den som har skadade eller förlorade tänder. Kort beskrivet är tandimplantat nya tänder som fästs i tandbenet med hjälp av en titanskruv. Att få tandimplantat kan ta tid, men när det väl är fastsatt, så är många patienter mycket nöjda med resultaten. Välgjorda implantat kan knappt skiljas från de riktiga tänderna till utseendet.

Men vad kostar det egentligen? Det korta svaret är att det beror på. Dock är det bra att känna till att det kan bli ganska mycket pengar, även om högkostnadsskyddet träder in vid en viss punkt. I den här texten kan du läsa om faktorerna som påverkar priset.

En faktor är till exempel var och till vem du vänder dig. Tandimplantat i Stockholm kan vara betydligt dyrare än hos en klinik i Södertälje (eller vice versa, det vill säga billigare i Stockholm). Går du till en tandläkare med specialistkompetens kan du räkna med att det blir lite dyrare. Dock får du då en specialiserad vård, vilket i slutändan kan innebära bättre implantat och ett bättre genomarbetat vårdprogram efter ingreppet. En mindre faktor som spelar in är vilket tandtekniskt labb som tandläkaren samarbetar med.

En annan faktor som spelar in är hur många implantat du behöver. Det här är den enskilt största faktorn. Behöver du bara ersätta en eller två tänder så blir det en enorm skillnad jämfört med om du ska ha en implantatbro. En hel käka med nya tänder kan kosta allt mellan 35 000 och 100 000 kronor.

Högkostnadsskyddet

Glöm inte att högkostnadsskyddet träder in. Försäkringskassan står för hälften av det som kostar mer än 3 000 kronor, enligt referenspriset. Om kostnaden för dina implantat överstiger 15 000 kronor så står Försäkringskassan för 85 % av kostnaden.

Tänk på att klinikerna har olika priser, och att de ibland kan skilja sig en del från referensprislistan. Referenspriserna är de priser som Försäkringskassan har satt för olika behandlingar. Det kan vara en bra idé att jämföra det priset med priset hos den klinik där du planerar att få dina tandimplantat gjorda.

En del kliniker har priserna på sina hemsidor. Bor du i Stockholm kan du testa att söka på ”tandimplantat i Stockholm” och liknande fraser. Tänk på att priserna som ges ofta är ungefärliga.